Magnetisch veld laat speaker zweven

13-08-2014 Het Californische bedrijf Om Audio heeft een draadloze speaker ontwikkeld die dankzij een magnetisch veld in de lucht zweeft.

Waar andere speakers volgens de makers energie verspillen door geluidsgolven richting bureau, boekenplank of tafel te sturen, hangt de OM/ONE vrij in de lucht. Dit zou een zeer vol en helder geluid opleveren. En dat de speaker zweeft geeft hem uiteraard iets extra’s ten opzichte van een standaard speaker.

De OM/ONE is een draadloze portable bluetooth-speaker. Dat betekent dat de speaker werkt met zo’n beetje ieder modern apparaat met muziek dat ook bluetooth ondersteunt. Het bereik is zo’n 10 meter. Volgens de makers heeft de nieuwe speaker bovendien een goede acculevensduur. Je zou er 15 uur continue muziek mee moeten kunnen afspelen.

De speaker is draagbaar en dus mee te nemen naar park of strand. Eventueel kunnen twee speakers draadloos gekoppeld worden voor stereo-geluid.

Om Audio zoekt momenteel via crowdfunding naar financiering en heeft intussen meer dan 100.000 dollar opgehaald. De OM/ONE speaker is verkrijgbaar vanaf 179 dollar per stuk.

Eerder door u bekeken