Mythes over de bril van Google

07-04-2014 De Google Glass, wat is het en wat kan je ermee? Op internet doen de wildste verhalen de ronde over de bril van Google. De verhalen werden zo wild, dat Google middels een blogje een aantal mythes over het eigen nieuwe stukje elektronica uit de wereld probeerde te helpen.

Google Glass is een bril met een klein schermpje en een camera. Via spraakcommando's kan je met Glass foto's of video's maken of zoekopdrachten uitvoeren. De resultaten verschijnen in het scherm. Tot zover even kort wat Glass is.De Google-bril zou je ook afleiden van situaties in de echte wereld. En Glass zou continu beeld opnemen en gezichten herkennen. En het is met Glass definitief gedaan met je privacy.

Allemaal niet waar - volgens Google. Het bedrijf maakte een lijstje met maar liefst 10 hardnekkige mythes over het nieuwe stukje Google-elektronika. NEN zet een paar van deze elektronika-mythes op een rij.

Mythe 1: Glass leidt af van de echte wereld
Volgens Google is dit niet zo. ‘Grote momenten in het leven, zoals concerten of de prestaties van je kinderen, zouden niet ervaren moeten worden via het scherm waarmee je ze probeert vast te leggen. Glass staat standaard uit en alleen aan als jij dat wilt.’

Mythe 2: Glass staat altijd aan en neemt alles op
Glass is ingesteld om 10 seconden bewegend beeld op te nemen. Langer opnemen kan desgewenst wel. Maar volgens Google houdt de batterij van Glass het 45 minuten vol. Daarna moet hij weer opgeladen te worden. Continu opnemen is alleen al daardoor niet mogelijk.

Mythe 3 - Glass-testers zijn geen gewone mensen
Google laat Glass testen door zogeheten Explorers. Volgens Google zijn dit zeker niet allemaal technologie gedreven geeks, maar gewoon ouders, brandweermannen, filmstudenten, journalisten en artsen. Een dwarsdoorsnede van de bevolking dus.

Mythe 4 - Glass is klaar voor de markt
Nee. Glass is nog steeds een prototype zonder lanceringsdatum. Al schijnt er wel een Ray Ban Glass te komen.

Mythe 5: Glass herkent gezichten
Nee, niet waar volgens Google.

Mythe 6: Glass bedenkt je ogen
Het scherm van Glass zit volgens Google bewust boven het rechter oog. En dus niet er pal voor. ´Omdat wij het belang begrijpen van oogcontact maken´.

Mythe 7 - Glass is een perfect surveillance instrument
Voor een spy device is Glass volgens Google iets te opzichtig aanwezig. Ook licht het op als je het een commando geeft of op een knop drukt. En er zouden ook betere camera’s te krijgen zij als je echt iemand wilt bespieden.

Mythe 8 - Glass maakt een eind aan privacy
Er zijn vandaag de dag al meer camera’s dan ooit tevoren. En dat worden er de komende tien jaar volgens Google nog veel meer. Met of zonder Glass. En bovendien, geef mensen een camera en ze maken vooral foto’s en grappige filmpjes van hun kat.

Eerder door u bekeken