NEC ontvangt predicaat Koninklijk

11-10-2012 Het Nederlands Elektrotechnisch Comité (NEC) vierde vorig jaar haar 100-jarig bestaan. Vandaag ontving de voorzitter van NEC Paul Coebergh van den Braak het predicaat Koninklijk. Deze werd uitgereikt door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Ook de burgemeester van Delft, Bas Verkerk, was hierbij aanwezig.

Tijdens een netwerkbijeenkomst voor de commissieleden van NEC werd het predicaat overhandigd. NEC is op 17 maart 1911 opgericht en faciliteert het normalisatieproces op het gebied van de elektrotechniek en ICT. Normen zijn afspraken die belanghebbende partijen (commissieleden) met elkaar maken en vastleggen.

Afspraken zijn van belang

Goede afspraken over producten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over het werken met elektriciteit (NEN 1010 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties), maar ook aan het formaat van onze pinpassen en beveiliging van computers liggen normen ten grondslag.

Over NEC

NEC vertegenwoordigt Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees (CENELEC) en zelfs mondiaal niveau (IEC).

NEC en NEN werken nauw samen en zijn in hetzelfde pand in Delft op de Vlinderweg gehuisvest. In totaal werken er ruim 250 medewerkers.

Meer informatie

Voor meer informatie: Communicatie, telefoon (015) 2 690 435 of e-mail communicatie@nen.nl.

Eerder door u bekeken