NEC-oorkonde uitgereikt aan Herman Vlutters

18-04-2016 Op woensdag 13 april is in Hengelo namens het NEC-bestuur een oorkonde uitgereikt aan ing. Herman Vlutters vanwege zijn verdiensten in de nationale en internationale elektrotechnische normalisatie. De oorkonde werd uitgereikt door ing. Willem Wolf, directeur van het Koninklijk Nederlands Elektrotechnisch Comité (NEC), in aanwezigheid van Frans Hollak, bestuurslid van NEC, tevens directeur Market Intelligence Electrical Sector Europe Operations van Eaton Industries.

Herman Vlutters heeft al vanaf 1983 deelgenomen aan de normalisatie-activiteiten rondom de te stellen eisen aan installatie-automaten en aardlekschakelaars in NEC 23E, waarbij hij langdurig de Nederlandse belangen inbracht in vele IEC- en CLC-werkgroepen en plenaire vergaderingen. Van groot belang is zijn inzet geweest in NEC 64 ‘Installatievoorschriften, lage spanning’ bij het opstellen van NEN 1010 en bij het op internationaal niveau vaststellen van de aan deze belangrijke norm ten grondslag liggende IEC-en CLC-documenten, waarbij de toepassing van deze beveiligingstoestellen aan de orde kwam. Ook was hij langdurig voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Meterkasten’.

Tijdens een afscheidslunch, voorafgaand aan een vergadering van normcommissie NEC 23E ‘Installatie-automaten en aardlekschakelaars’, waarvan Herman vanaf 1996 voorzitter is geweest, werd hij samen met zijn echtgenote Agnes in het zonnetje gezet en blij verrast met de uitreiking van de NEC-oorkonde.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over het normalisatieproces van installatie-automaten en aardlekschakelaars kunt u contact opnemen met ir. Fred Havenith, secretaris NEC 23E, telefoon (015) 2 690 196 of e-mail ev@nen.nl.

Eerder door u bekeken