NEN 1010-trainingen per marktsegment

12-06-2017 De elektrotechniek wordt de komende jaren samen met de bouw een van de economische topsectoren in ons land. Als ze maar goed samenwerken.

Marktsegmenten

NEN heeft haar aanbod NEN 1010-trainingen verder aangepast aan de afzonderlijke marktsegmenten.

Want er moet heel veel gebouwd en gerenoveerd worden de komende jaren. Dat zegt de Taskforce Bouw die de schone taak heeft hier concrete plannen voor op te stellen in De Nederlandse Bouwagenda. In die groeimarkt is intussen een segmentering gaande naar de woningbouw en utiliteit, de industrie en de medische wereld.

700 pagina’s NEN 1010

Door de snelle technologische vooruitgang op al deze terreinen in de elektrotechniek is NEN 1010 technisch-inhoudelijk een complex en omvangrijk document geworden. De norm telt nu ruim zevenhonderd pagina’s, verdeeld over zeven delen.

Afzonderlijke NEN 1010 trainingen

Engineers en installateurs die uitsluitend zijn gericht op de woningbouw, hoeven lang niet alle bepalingen in de complete NEN 1010 te kennen. Dit geldt ook voor elektrotechnici die zich uitsluitend specialiseren in utiliteitsgebouwen, de industrie of de medische sector.

Daarom heeft NEN naast de algemene NEN 1010-basistrainingen gespecialiseerde trainingen ontwikkeld voor deze afzonderlijke marktsegmenten.

NEN 1010 Bouwbesluit

Bij de aanwijzing van alle veiligheidseisen in deze norm per 1 januari van dit jaar werd dit anders door de overheid geformuleerd dan bij de aanwijzing van de voorgaande norm van 2007. De aangepaste algemene training gaat dieper in op de wijzigingen die dit met zich meebrengt.

NEN 1010 Woningbouw

Naast deze basistraining NEN 1010 presenteerde NEN eerder dit jaar een nieuwe 1-daagse NEN 1010-training, die speciaal gericht is op elektrotechnische ontwerpers, installateurs en andere betrokkenen in de woningbouw. Deze training gaat alleen in op de specifieke aspecten van NEN 1010 die betrekking hebben op woninginstallaties.

Andere NEN 1010-trainingen

Daarnaast zijn er nu afzonderlijke NEN 1010-trainingen die speciaal gericht zijn op de eisen die worden gesteld aan de elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw, de industrie, en ziekenhuizen plus andere medisch gebruikte ruimten.

Aanbod NEN Elektrotechniektrainingen

Bekijk het complete aantrekkelijke aanbod NEN Elektrotechniektrainingen

Norm

NEN 1010:2015 nl

Elektrische installaties voor laagspanning - Nederlandse implementatie van de HD-IEC 60364-reeks

Voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties is NEN 1010 al jaren dé norm. Ook het uitbreiden en aanpassen van installaties valt hieronder. NEN 1010 wordt daarnaast gebruikt voor controles en inspecties bij oplevering van projecten...

Meer informatie over deze norm

Norm

NPR 5310:2017 nl

Nederlandse praktijkrichtlijn bij NEN 1010

<span id="ctl00_Content_HTMLTITN">Nederlandse praktijkrichtlijn bij NEN 1010 . <span style="font-size: 11pt; font-family: &quot;calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;; mso-fareast-font-family: calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken