NEN 3140 toegankelijker door samenwerking NEN en Sdu

07-11-2012 Dé norm voor de elektrotechnische installatiebranche, NEN 3140, is toegankelijker geworden. Een nieuwe samenwerking tussen Sdu en NEN heeft geleid tot de Kennisbank NEN 3140 + NORM. Deze kennisbank maakt het werkproces van de elektrotechnische installatiebranche veiliger en efficiënter. Het is een volledig en praktisch hulpmiddel voor iedere installateur.

Experts als Sjef Cobben en Nico Kluwen hebben meegewerkt aan de Kennisbank NEN 3140 + NORM. Hierdoor is de vertaalslag van NEN 3140 naar de praktijk nu makkelijker te maken. Ook is de norm beter te implementeren in het werkproces van de elektrotechnische installatiebranche.

Geïntegreerd product

De Kennisbank NEN 3140 + NORM is een praktische tool voor alles wat de branche moet weten. Het biedt de meest actuele versie van de norm, uitleg, best practices, oplossingen, rekenmodules, tools en een vraagbaak met antwoorden van de experts.

“NEN vindt het erg belangrijk dat normen worden gebruikt in het werkproces van de elektrotechnische installatiebranche,’ licht Titia Gerritsma, publishing consultant bij NEN, toe. “De beschikbaarheid van de norm in de kennisbank maakt dit mogelijk. Een samenwerking met Sdu Uitgevers voor Kennisbank NEN 3140 is ideaal om de informatie volledig en bruikbaar bij de doelgroep te kunnen presenteren.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: Kennisbank NEN 3140+NORM

Norm

NEN 3140:2011 nl

Bedrijfsvoering van elektrische installaties - Laagspanning

NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wissel...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken