NEN aanwezig op Inspectiecongres

14-10-2013 NEN is ‘gold member’, ofwel hoofdsponsor, van het Inspectiecongres 2013 dat op woensdag 27 november wordt gehouden in De Reehorst in Ede. Elektroraad - Opleidingen, Ontwerp & Expertise in Ede is eveneens ‘gold member’. Elektroraad is tevens organisator van het grootste nationale vakevenement over de inspectie van elektrische installaties en arbeidsmiddelen.

Doel van het tweejaarlijkse congres is helderheid en transparantie scheppen tussen aanbieders van, en opdrachtgevers tot, elektrotechnische inspecties op basis van normen als NEN 1010, NEN 3140 en NEN 2767. Een inspectie op basis van normen is namelijk juridisch de sterkste methode om als werkgever of gebouweigenaar aan te tonen aan al je verplichtingen vanuit onder meer bouw- en arbowetgeving of de verzekering te hebben voldaan.

Verwarring

In de ET-inspectiemarkt is de afgelopen jaren achter veel verwarring ontstaan. Dat komt onder meer door enorme prijsverschillen vanuit de aanbieders, die voor de afnemers niet te verklaren zijn.
Zelf hebben deze afnemers immers doorgaans geen verstand van elektrotechniek. Daarom laten ze juist een inspectie uitvoeren door iemand die verondersteld wordt deskundig te zijn op het gebied van elektrotechniek. Maar hoe krijgen ze de zekerheid dat deze inspecteur – goedkoop of duur - ook werkelijk vakbekwaam is?

Doelgroep

Om hier helderheid in de scheppen komen vraag- en aanbodzijde van de ET-inspectiemarkt tijdens het congres in Ede bij elkaar om met en van elkaar te leren. En worden door een aantal deskundigen op dit gebied voor zowel de afnemers als de aanbieders afzonderlijke lezingen en presentaties verzorgd. De ene deelnemer weet immers alles van elektrotechniek, de ander misschien wel niets.

Programma

De eerste plenaire sessie wordt verzorgd door prof. dr. Heinrich Winter, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn bijdrage gaat over het concept ‘gewaarborgd vertrouwen’. Want dat is immers wat er zou moeten gebeuren; het vertrouwen tussen aanbieders en afnemers van elektrotechnische inspecties waarborgen. Daarom is deze lezing op beide doelgroepen gericht.
Bij de parallelsessies kunnen de deelnemers steeds kiezen uit 3 lezingen. Tot slot wordt een aantal prangende vragen voorgelegd aan een panel van deskundigen. Net als in 2011 wordt het publiek van harte uitgenodigd om zich te mengen in de discussie.

Normconsult

Tijdens het Inspectiecongres zijn er ook nog andere activiteiten, zoals een beursvloer die wordt gevuld door onder meer aanbieders van inspectiediensten en –apparatuur. Verder zijn er Het NormConsult en een Ontmoetingsplein. Speeddates bieden de mogelijkheid op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever of juist werknemer.

Schrijf u nu in voor het Inspectiecongres 2013

Lees ook ‘Inspectiecongres 2013: zinvol eerlijk!’

Bekijk volledig congresprogramma

Ook voor u interessant:

Eerder door u bekeken

Contact

NEN verzorgt praktijkgerichte trainingen over onder meer de toepassing van NEN 1010, NEN 3140 en NEN 2767. Neem voor meer informatie contact op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl