NPR-CLC/TS 50131-9 nu verkrijgbaar

13-08-2014 NPR-CLC/TS 50131-9 Alarmsystemen - Inbraak- en overvalsystemen - Deel 9: Alarmverificatie - Methoden en principes is onlangs gepubliceerd.

Ongewenste alarmen zijn een groot probleem voor de opvolging van het alarm door autoriteiten. Verificatie van het alarm is een van de middelen om nodeloze opvolging van het alarm door autoriteiten te verminderen.
NPR CLC/TS 50131-9 geeft een basis voor het gebruik van een alarmverificatie technologie die kan worden toegepast voor de verificatie van een inbraak- en overvalalarm. Het biedt een kader met beperkte opties voor het ontwerp, de vervaardiging en het testen van apparatuur (met name besturings-, bedienings- en aanduidingsapparatuur (CIE)).Gerelateerde normen

NEN EN 50131-1 geeft eisen waaraan een inbraak- en overvalalarmsystemen moeten voldoen. Alarmverificatie technologie is een aanvulling op de eisen van NEN EN 50131-1. Hiermee wordt de kans vergroot dat een alarm op een meldkamer (PAC), gegenereerd door een inbraak- en overval alarmsysteem, als echt kan worden beschouwd.

NPR-CLC/TS 50131-9 bevat aanbevelingen voor de toepassing en het gebruik van alarmverificatie technologie in inbraak- en overvalalarmsystemen die voldoen aan NEN-EN 50131-1.

De bijbehorende richtlijnen voor gebruik in PAC's, het monitoren van alarmmeldingen van dergelijke inbraak- en overval alarmsystemen zijn te vinden in NEN-EN 50518-3.

Eerder door u bekeken