Nieuwe NEN 1010 meer dan 90% Europees

30-07-2015 De nieuwe laagspanningsnorm NEN 1010 die komend najaar door NEN gepubliceerd wordt is voor meer dan negentig procent Europees van inhoud. Maar juist die Europese eisen zijn mede door Nederland bepaald. En nieuwe eisen vanuit andere lidstaten hebben we tegengehouden of aangepast.

Daarom is het van het allergrootste belang dat Nederland blijft zorgen voor een sterke inspraak in het Europese elektrotechnische normalisatieproces. En dat het Nederlandse elektrotechnische bedrijfsleven, en andere organisaties die bij deze sector betrokken zijn, het normalisatiewerk blijven ondersteunen.

Dit pleidooi houdt prof. dr. ir. Sjef Cobben van de Technische Universiteit Eindhoven in Mag1010, het elektrotechnisch vaktijdschrift van NEN. Onder meer om die reden is hij bij NEN voorzitter van de Technische Commissie binnen de Nederlandse Hoofdcommissie die in ons land verantwoordelijk is voor NEN 1010.


De beste

De kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de openbare elektriciteitsvoorziening en elektrische installaties in Nederland behoort nog altijd tot de beste van Europa, zo blijkt uit internationale statistieken. Ook de elektrotechnische installaties in woningen, gebouwen en de infrastructuur functioneren over het algemeen nog naar behoren.
Maar er zal heel wat moeten gebeuren om dit in de toekomst zo te houden. Daarom werkt de Technische Commissie bij NEN aan een grondige vernieuwing van de laagspanningsnorm NEN 1010. Deze wordt nu voor meer dan 90 procent Europees van inhoud.


Elektrotechniek 2015 in de Jaarbeurs

Editie 2015 van NEN 1010 wordt in het najaar gepubliceerd tijdens de vakbeurs Elektrotechniek 2015 in de Jaarbeurs, Utrecht. Daarna mag de nieuwe versie van de norm meteen worden toegepast. Met deze nieuwe NEN 1010 komt de vigerende editie uit 2007 te vervallen.

Wat betekent dat voor uw medewerkers, uw organisatie en uw projecten? Hoe kunt u uw organisatie het beste voorbereiden op de wijzigingen? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens het Groot NEN 1010-Congres.
Aan het definitieve congresprogramma wordt nog gewerkt. U leest er alles over in Mag1010 nummer 5.

Lees alles over de nieuwe NEN 1010 in het elektrotechnisch vaktijdschrift Mag1010. Vraag een gratis proefnummer aan

De eerste 1-daagse trainingen over de vele wijzigingen in de nieuwe NEN 1010 gaan direct na de zomer al van start. Meld u snel aan, want vol is vol

Eerder door u bekeken