Nieuwe NEN 1010 op vakbeurs Elektrotechniek 2015

24-03-2015 De vakbeurs Elektrotechniek 2015 wordt komend najaar ‘totaal anders dan in voorgaande jaren’, aldus de Jaarbeurs en exposantenorganisatie Fedet. En NEN presenteert als partner van Elektrotechniek 2015 een compleet nieuwe versie van de norm die meer dan ooit centraal staat in de elektrotechniek: NEN 1010.

Op de beursvloer worden vier complete projecten geïnstalleerd met de meest innovatieve systemen, technologieën en producten. Hiermee wordt de focus verlegd van de producten naar de toepassing en mogelijkheden ervan, in de NEN 1010-installatie als geheel.


Vier projecten

De vier projecten op Elektrotechniek 2015 bestaan uit een kantoor, een woning, een fabriek, en een innovatief ‘smart grid’ met duurzame energie.

1) De woning bestaat uit een woonkamer, een hotelkamer en een zorgkamer. De nadruk daarin ligt op domotica, verlichting en zonnepanelen.

2) In de fabriek zijn vooral industriële softwaretoepassingen te vinden, slimme besturingskasten en -panelen, schakel- en verdeelinrichtingen en energiebesparende technieken.

3) In het kantoorpand worden vooral gebouwautomatisering, ledverlichting, BIM, stekerbare installatiecomponenten, beheersystemen en toegangscontrole gedemonstreerd.

4) De infrastructuur ten slotte bestaat uit een woonwijk op schaal, met duurzame energie die wordt gedistribueerd over smart grids.

Beursmanager Cas Wegman wil met deze nieuwe opzet elektrotechnische adviseurs en installateurs een beeld bieden van wat de branche als geheel te bieden heeft.


Nieuwe NEN 1010

De nieuwe laagspanningsnorm NEN 1010 die NEN tijdens Elektrotechniek 2015 presenteert, staat bij al deze innovatieve elektrotechniek meer dan ooit centraal. Samen met alle andere normen waarnaar in de nieuwe NEN 1010 wordt verwezen. Want zonder normen geen innovatie. Lees meer hierover in het artikel ‘NEN 1010 van belang voor steeds meer stakeholders’ in nummer 2 van het vaktijdschrift Mag1010 van NEN.

Klik hier voor meer informatie over de MAG 1010 óf een gratis proefnummer?


Elektrotechniek 2015

De beurs 'Elektrotechniek 2015' wordt gehouden van 29 september t/m 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer info: www.elektrotechniek-online.nlEerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces kunt u terecht bij het cluster Elektrotechniek.

(015) 2 690 194

elektrische-installaties@nen.nl