Nieuwe testhal Kema Keur

12-05-2014 Elektrotechnische producten en componenten testen en certificeren aan de hand van alle normen die erop van toepassing zijn. Dat gaat certificerende instelling Dekra doen in haar gloednieuwe testcomplex in Arnhem.

Het Duitse bedrijf Dekra is één van de grootste test- en certificeringsbedrijven ter wereld. Het nam een aantal jaren geleden al het in ons land bekende Kema Keur over. Met de nieuwe testhal is de Arnhemse vestiging nu het grootste kenniscentrum voor elektrotechnische producten, testen en certificatie binnen Dekra.


Het complex bestaat uit 14.000 m2 kantoren en laboratoria, waaronder de compleet nieuwe testhal.

Technische laboratoria
Het nieuwe bedrijfscomplex in Arnhem bestaat uit een groot pand met 3 etages kantoren, en nog eens 3 etages technische laboratoria voor het testen van apparatuur en componenten. In de nieuwe testhal tegenover het kantoorpand zijn verschillende laboratoria ingericht waar elektrische veiligheidstesten, duurproeven en prestatietesten worden uitgevoerd.

10 duizend ampère
Daarnaast zijn er voorzieningen voor het uitvoeren van kortsluittesten tot 10.000 ampère en speciale opstellingen voor het testen van accu’s van elektrische voertuigen.

De producten worden door Dekra getest op basis van alle van toepassing zijnde elektrotechnische normen. Wilt u net als Dekra ook bijdragen aan de ontwikkeling van deze normen? Kijk op NEN normontwikkeling

Eerder door u bekeken