Oprichtingsvergadering normcommissie buurtbatterijen

17-08-2018 De oprichting van een normcommissie voor de bedrijfsvoering van buurtbatterijen is een stapje dichterbij gekomen. Met de eerste constructieve oriënterende vergadering van geïnteresseerde partijen zette NEN onlangs de eerste grote stap. Partijen die mee willen praten over dit onderwerp zijn nog van harte welkom!

Tijdens de recente vergaderingen werd duidelijk dat alle aanwezigen uit het veld het wenselijk vinden om een normcommissie voor de bedrijfsvoering van buurtbatterijen op te richten. Sterker nog, de commissie zou er zo snel mogelijk moeten komen want er is veel nuttig werk te doen in deze ontluikende sector.

Eerste taak

Hoewel er tijdens de voorbereidende vergaderingen voldoende animo bleek voor een norm over bedrijfsvoering van buurtbatterijen, was de scope nog niet zo eenvoudig te bepalen. Uiteindelijk is er een concept scope opgesteld. Sleutelwoorden zijn “veiligheid”, “bedrijfsvoering” en “elektro-chemisch”. De nieuwe commissie zal allereerst de onderwerpafbakening moeten vaststellen.

Doe mee!

NEN probeert alle belanghebbenden aan tafel te krijgen. Nu ontbreken nog netbeheerders en projectontwikkelaars. Deelnemen aan de normcommissie voor buurtbatterijen levert partijen allerlei voordelen op. Niet alleen zitten ze dicht op het vuur maar ook is een commissievergadering een mogelijkheid om kennis te delen en op te doen. Bovendien kunnen deelnemers actief invloed uitoefenen op de totstandkoming van een eventuele norm voor het beheer van buurtbatterijen. Reden te meer om u aan te melden dus!

Vervolgvergadering

Op 9 jan 2019 heeft de eerste inhoudelijke vergadering plaats gevonden. Naast het vastellen van de scope, is de commissie begonnnen met het opstellen van de inhoud(sopgave) van de norm. Erbij zijn? Neem dan contact op met de secretaris van de nieuwe normcommissie, Peter Welleman, consultant Elektrische Installaties, (015) 2 690 191, Peter.welleman@nen.nl

Naar thema Bedrijfsvoering van buurtbatterijen

Eerder door u bekeken