Platform en congres voor cyber security indusrie

17-09-2014 Steeds meer technische industriële installaties worden op afstand aangestuurd via internet. De processen verlopen hierdoor efficiënter en vaak ook veiliger. Maar er zijn ook potentiële gevaren. NEN heeft een klankbord in het leven geroepen.

Met het Industrieel Platform Cyber Security wil NEN een platform bieden waar deelnemers ervaringen met elkaar uitwisselen en methodes bespreken om een installatie robuust te maken. Hiervoor worden specialisten in de technische beveiliging en veiligheid, marktpartijen, organisaties en de overheid bij elkaar gebracht.


Op die manier kunnen ongewenste of kwaadaardige interacties voorkomen worden. Of gereduceerd worden naar een niveau waarbij de veiligheid niet in het geding komt.

NEN zal het platform onder de aandacht brengen op het congres Industrial Network Security 2014, dat op 8 oktober aanstaande plaatsvindt in Hoevelaken. Het congres staat helemaal in het teken van awareness rond het beveiligen van de industriële automatisering en kritische infrastructuur.

Er zijn lezingen van onder meer:

• Jan van den Berg, Professor Cyber Security, TUDelft
• Reinder Woldring, Corporate Security Manager, Gasunie
• Martin Visser, Security Officer Procesautomatisering, Waternet
• Ad Krikke, Corporate ICT Security Officer, DSM
• Tijdens het congres vindt live een hacking demo plaats, verzorgd door een Ethische hacker

Gratis inschrijven?
Maak gebruik van de NEN relatiecode en inschrijflink. Hiermee kunt u als NEN-relatie het congres gratis bijwonen.

Relatiecode: 15873/06

Eerder door u bekeken