Publicatie nieuwe praktijkrichtlijn voor elektrostatische eigenschappen van vloersystemen

15-04-2019 Onlangs is de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 8868 gepubliceerd. Deze NPR verduidelijkt onder andere eisen en meetmethoden uit de internationale IEC 61340 normreeks voor elektrostatica.

NPR 8868 is bedoeld ter ondersteuning bij het opstellen van een protocol in het specificeren en toetsen van elektrostatisch veilige vloersystemen. Dergelijke vloersystemen en de daarop gebruikte materialen -waaronder schoeisel- zijn essentieel in het voorkomen van elektrostatische ontlading (ESD). Afspraken over de meetmethoden en beoogde criteria staan centraal. De NPR leent zich tevens voor het opstellen van een verantwoord ESD preventieplan.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze NPR of over het normalisatieproces: Arie Hardenbol, consultant, telefoon 015 2 690 257 of e-mail ep@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘NEC 101 Elektrostatica’ is nauw betrokken bij de internationale normalisatie in mondiale en Europese normalisatiecommissies op het gebied van elektrostatica. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar ep@nen.nl.

Eerder door u bekeken