Snellaadstations voor e-auto’s

08-09-2014 EcoCare Milieutechniek uit Alphen aan den Rijn werkt in hoog tempo aan een netwerk van 201 snellaadstations voor elektrische auto's.

De beursgang van opdrachtgever Fastned leidde vorige maand tot een kapitaalinjectie, waardoor het bouwtempo nu wordt opgeschroefd. EcoCare levert elke week een nieuw snellaadstation op. De eerste 10 laadstations in het oosten van het land zijn bijna af.


Na de vakantie begint EcoCare aan de volgende 10. De laadstations worden verspreid over de Nederlandse snelwegen aangelegd.

Zonnepanelen
EcoCarekreeg de opdracht mede vanwege de korte doorlooptijd bij de realisatie van de stations. Als hoofdaannemer coördineert het bedrijf de bouwstroom. Ook verzorgt EcoCare het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van de snelladers. De laadstations worden voorzien van een overkapping met circa 80 zonnepanelen. Hiermee kunnen elektrische auto's in 15 tot 30 minuten worden opgeladen.

Gestroomlijnd
Volgens directeur Dennis van der Werff van EcoCare verloopt de bouw van de snellaadstations steeds doelmatiger: "Het is voor ons en Fastned een kwestie van al doende optimaliseren. Op basis van onze ervaringen bij de bouw van de eerste 10 stations wordt het proces, in overleg met de technisch specialisten van Fastned, tot in de kleinste details gestroomlijnd en gaat de snelheid omhoog naar een wekelijkse oplevering."

Het tempo waarin de 201 stations langs de snelwegen verrijzen, wordt sterk bepaald door het tijdig verwerven van de benodigde vergunningen en het regelen van een afdoende stroomvoorziening. Fastned wil het project binnen 3 jaar gereed hebben.

Beursnotering
Sinds 9 juli heeft Fastned een notering bij de MKB-beurs NPEX. Met deze beursgang wil Fastned in totaal 40 miljoen euro ophalen ter financiering van de 201 snellaadstations. Door de uitgifte van certificaten van aandelen kan iedereen mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst.

Eerder door u bekeken