Sneller naar groene gemeentes

20-10-2014 Onderdeel van de Deal Stroomversnelling Koopwoningen is het programma Kleur uw Gemeente Groen. Daarop kunnen gemeentes die met energiebesparing aan de slag willen een beroep op doen.

Dit programma bundelt kennis en ervaring van de initiatiefnemers, die ook de organisatie voor de gemeente op zich nemen. Dat zijn Bouwend Nederland, Uneto-VNI, Rabobank, de Natuur- en Milieufederaties, Meer Met Minder, Energieke Regio, Bouwgarant en de Duurzame Energie Koepel.


Gebouweigenaren kunnen het programma vervolgens gebruiken bij de verduurzaming van hun woning of gebouw.

Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, gaf eind vorige maand het officiële startschot. Gemeentes die duurzaam willen worden hoeven zich niet meer bezig te houden met losse initiatieven en de coördinatie van alle stakeholders binnen hun gemeentegrenzen. Dat gaan de medewerkers van dit overheidsprogramma voor hen doen. Zij brengen de kennis en expertise in, brengen installateurs en bouwers aan tafel, en bundelen de vraag naar energiebesparing, waardoor aanbodconsortia opgezet kunnen worden. Ook kunnen ze de uitvoering voor hun rekening nemen.

De lokale overheid zelf kan zich richten op het beleid op hoofdlijnen.

Meer informatie
Bekijk het Actiepakket Energieprestatie van NEN en pak 25% korting! »
Lees alles over de normalisatie van het energieverbruik vam gebouwen »
Meer informatie over Kleur uw Gemeente »

Eerder door u bekeken