Technische Unie en NEN bundelen hun krachten

05-12-2019 Technische Unie en NEN hebben hun krachten gebundeld, NEN verzorgt trainingen voor klanten van Technische Unie. De trainingen zijn voor installateurs in de kleinzakelijke markt ofwel de vakspecialisten. Door de trainingen zijn zij in staat om gemakkelijker normen toe te passen in de praktijk.

Technische Unie creëert meerwaarde door zijn klanten kennis te bieden die zij nodig hebben voor hun vak. Daarvoor heeft de organisatie TU Campus opgezet. Vanuit daar is het idee ontstaan om een samenwerking te starten. Het doel van deze samenwerking is het vergroten van kennis van installateurs en daarmee de veiligheid van installaties in Nederland te vergroten.

NEN is gestart bij Technische Unie Alkmaar op de volgende vakgebieden:

Succesvolle pilot

De samenwerking begon met een pilot die succesvol is verlopen. Daarom wordt het aanbod nu verder uitgerold. In 2019 zijn er ca. 500 vakmensen geholpen de juiste kennis, kunde en vaardigheden te verkrijgen. Zij kunnen de normen beter toepassen, hun werkzaamheden veilig en goed uitvoeren en hiermee de impact vergroten. Voor 2020 staan nieuwe trainingen op de planning.

Meer informatie

Meer informatie over de samenwerking tussen Technische Unie en NEN? Neem contact op met Jolanda Klok via insidesales@nen.nl.

Norm

NEN 1010:2015 nl

Elektrische installaties voor laagspanning - Nederlandse implementatie van de HD-IEC 60364-reeks

Voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties is NEN 1010 al jaren dé norm. Ook het uitbreiden en aanpassen van installaties valt hieronder. NEN 1010 wordt daarnaast gebruikt voor controles en inspecties bij oplevering van projecten...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN-EN-IEC 60204-1:2018 nl

Veiligheid van machines - Elektrische uitrusting van machines - Deel 1: Algemene eisen

Dit deel van IEC 60204 is van toepassing op elektrische, elektronische en programmeerbare elektronische uitrusting en systemen voor machines die tijdens bedrijf niet in de hand worden vastgehouden, met inbegrip van een groep gecoördineerd samenwerken...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN 3140:2011+A3:2019 nl

Bedrijfsvoering van elektrische installaties - Laagspanning

NEN 3140+A3:2019 geeft eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen.

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken