Technische specificatie met eisen voor een gemeenschappelijk protocol voor alarmtransmissie via IP gepubliceerd

16-04-2013 NEN heeft een technische specificatie met eisen voor een gemeenschappelijk protocol voor alarmtransmissie via het internet protocol (IP) is gepubliceerd. Deze technische specificatie beschrijft een veilig transport protocol voor communicatie tussen alarmoverdragers (Supervised Premises Tranceivers) en alarmontvangers (Receiving Centre Tranceivers). NPR-CLC/TS 50136-9 is deel 9 uit een reeks normen voor alarmtransmissiesystemen en -apparatuur.

De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van IP-communicatie heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat ook communicatie voor alarmering steeds vaker via IP netwerken verloopt. Betrouwbare en veilige doorgifte van alarmeringssignalen, foutdetecties en de bewaking van de communicatie kan alleen plaatsvinden als er veilige protocollen worden gehanteerd.

Deze protocollen zijn bedoeld voor ieder netwerk dat IP-datatransmissie ondersteunt, zoals Ethernet, xDSL, GPRS WiFI, UMTS en WIMAX. De alarmoverdrager moet voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de betrokken alarmsystemen, maar kan worden gebruikt voor de transmissie van allerlei signalen met betrekking tot brand, inbraak, toegangscontrole en sociale alarmering. De systeemprestatie-eisen voor alarmtransmissie zijn gespecificeerd in NEN-EN 50136-1. De eisen aan de overdragers en de ontvangers zijn gespecificeerd in de naar verwachting binnenkort te publiceren EN 50136-2 en EN 50136-3.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over alarmsystemen naar onze webspecial Alarmsystemen.

Eerder door u bekeken

Contact

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Monique Bosboom, Manager Elektrische Installaties.

elektrische-installaties@nen.nl

(015) 2 690 194