Kantoorinrichting

Goed meubilair draagt bij aan het welzijn van u en uw medewerkers. Het verkeerd zitten met armen kan langdurige blessures opleveren. Denk hierbij aan de RSI gevaren. Er zijn normen voor kantoormeubilair (werktafels, stoelen) en meubilair voor scholen.

Als koper van stoelen is het belangrijk dat u weet welke doelgroep gebruik maakt van het meubilair. Zijn de gebruikers verschillend in lengte en omvang? Hoeveel verschillen ze van elkaar? Moet ik speciaal meubilair hebben dat voor iedereen geschikt is of moet ik verschillend meubilair aanschaffen? Daarnaast is het belangrijk te weten of een stoel één gebruiker heeft of meerdere.
Als een stoel door meerdere mensen wordt gebruikt dan is het belangrijk dat deze eenvoudig verstelbaar is.

Bij de keuze voor aanschaf van uw kantoorstoelen en het gebruik van kantoormeubilair helpt de praktijkrichtlijn NPR 1813. Hierin wordt antwoord gegeven op vragen zoals: "Aan welke normen moet het meubilair voldoen en waarom? En " Welke instelmogelijkheden moet het meubilair minimaal hebben?

Vanuit de NPR 1813 wordt verwezen naar de normen NEN-EN 1335 ‘Kantoorstoelen’ en NEN-EN 13761 ‘Stoelen voor bezoekers’.

Lees meer over de NPR 1813.Het stoelenregister

Op basis van de NPR 1813 is ook een stoelenregister opgesteld. Het NEN-register Kantoorstoelen bevat stoelen waarbij in de maatvoering rekening is gehouden met de lichaamsmaten van de Nederlandse beroepsbevolking. Deze maten staan beschreven in de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813.

Registreer uw stoel

Het register kan worden gebruikt bij verkoopcontacten om wederzijds vertrouwen te krijgen in de juistheid van claims omtrent NPR 1813. Anderzijds kan het register helpen bij het verkrijgen van een overzicht van stoelen die voldoen aan NPR 1813.

Het register is een onafhankelijk en openbaar naslagwerk.

Normen kantoormeubels

NEN Shop

Eerder door u bekeken

Contact

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:
Ying Ying Lau

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Agenda trainingen & evenementen