Schoolmeubilair

Lang is er nagedacht over de ontwikkeling van een norm voor de Nederlandse markt, deze richtlijn zou in moeten gaan op de wijze waarop leerlingen in Nederland met het meubilair omgaan. Daarnaast zal rekening worden gehouden met de lichaamslengte van de Nederlandse scholier.

Helaas is de ontwikkeling van deze norm voor de Nederlandse markt nog even in de ijskast gezet. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen iv@nen.nl.

Europese normen

Op Europees niveau bestaat de tweedelige norm EN 1729 ‘Meubelen – Stoelen en tafels voor onderwijsinstellingen’. Deel 1 geeft eisen voor afmetingen. Deel 2 gaat over veiligheidseisen en testmethoden.

Europese normen Schoolmeubilair

NEN Shop

Norm schoolmeubilair verbreed

Scholen en fabrikanten van schoolmeubilair opgelet: NEN-EN 1729-1 Meubelen – Stoelen en tafels voor onderwijsinstellingen, is afgelopen december gereviseerd. De belangrijkste aanpassingen zitten in de reikwijdte van de norm.

Leest u hier het hele artikel »

Leidraad voor een gezonde school

Ieder schoolbestuur wil een gezonde school voor kinderen en leraren. Een gezond binnenklimaat is daarin van groot belang. Op maar liefst 70% van de scholen is de kwaliteit van het binnenklimaat echter ondermaats, terwijl een gezond binnenklimaat de prestaties en vitaliteit van kinderen en leraren kan verbeteren. Dit begint allemaal bij een goed ventilatiesysteem.

Leest u hier het hele artikel »

Eerder door u bekeken