Koffie en thee

Koffie en thee worden vaak als warme drank genuttigd. Zowel koffie als thee kunnen oppeppende middelen, bijvoorbeeld cafeïne, bevatten. Op wereldwijd niveau zijn commissies actief die normen opstellen over analysemethoden voor koffie en thee. Zo kan aangetoond worden in welke hoeveelheid een bepaalde stof aanwezig is of wat de samenstelling van een product hoort te zijn. Tijdens het roosteren van de koffiebonen - ook wel branden genoemd - ontstaan zo'n 700 verschillende chemische stoffen.

Binnen dit vakgebied werken experts op internationaal (ISO) niveau aan het normaliseren van terminologie en testmethoden voor zowel koffie als thee. In Nederland is momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp.

De werkzaamheden met betrekking tot koffie en thee vinden plaats in de volgende internationale normcommissies:
ISO/TC 34/SC 8 - Tea
ISO/TC 34/SC 15 - Coffee.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood en Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Normen voor koffie & thee

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl