Reuk- en smaakstoffen

Consumenten vinden een aantrekkelijke geur of smaak aan voedingsmiddelen zeer wenselijk. Levensmiddelenproducenten voegen smaakstoffen regelmatig toe aan voedingsmiddelen en kunnen zo de smaak van een product beïnvloeden. Voedsel heeft hierdoor een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak. Producenten volgen voor de smaak en geur van producten de bijbehorende specificaties en kwaliteitseisen.

De productspecificaties en kwaliteitseisen worden binnen ISO in normen vastgelegd. In Nederland bestaat momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen ISO werken experts aan het opstellen van normen in de volgende normcommissies:

ISO/TC 34/SC 7 - Spices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 54 - Essential oils.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl