Eten en drinken

Wat de mens wel en niet kan eten is in de loop der tijden gebleken door natuurlijke selectie. Door schade en schande is vastgesteld wat giftig is en wat niet. Deze kennis is door de eeuwen heen mondeling of schriftelijk doorgegeven.

In de huidige moderne tijd wordt deze kennis in de vorm van afspraken en normen vastgelegd. Normen leveren een belangrijke bijdrage aan veilig voedsel voor mens en dier. Daarom worden deze normen steeds meer ingezet. Zo worden er in internationaal en Europees verband normen ontwikkeld voor analysemethoden voor levensmiddelen en de validatie van nieuwe methoden. Ook zijn er commissies actief op het gebied van bijvoorbeeld voedselveiligheidsmanagement. Op nationaal niveau zijn verschillende normcommissies actief in de agrofoodsector.



Commissies

Normcommissies Landbouw & Levensmiddelen

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

NEN-voorstel Chain of Custody aangenomen door ISO

11-08-2016 Het Nederlands initiatief voor de oprichting van een ISO/PC Chain of Custody (CoC) is aangenomen doo...

NEN-EN-ISO 16140 voor alternatieve methoden herzien

05-08-2016 Microbiologen, laboranten en voedselveiligheidsfunctionarissen opgelet! Er liggen in uw vakgebied ni...

Meer melk met minder gras door minder lignine

03-08-2016 Door veredeling van Engels raaigras kunnen melkkoeien meer energie uit gras halen. Dat beweert ILVO-...

Meer nieuws