Eten en drinken

Wat de mens wel en niet kan eten is in de loop der tijden gebleken door natuurlijke selectie. Door schade en schande is vastgesteld wat giftig is en wat niet. Deze kennis is door de eeuwen heen mondeling of schriftelijk doorgegeven.

In de huidige moderne tijd wordt deze kennis in de vorm van afspraken en normen vastgelegd. Normen leveren een belangrijke bijdrage aan veilig voedsel voor mens en dier. Daarom worden deze normen steeds meer ingezet. Zo worden er in internationaal en Europees verband normen ontwikkeld voor analysemethoden voor levensmiddelen en de validatie van nieuwe methoden. Ook zijn er commissies actief op het gebied van bijvoorbeeld voedselveiligheidsmanagement. Op nationaal niveau zijn verschillende normcommissies actief in de agrofoodsector.



Commissies

Normcommissies Landbouw & Levensmiddelen

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Lidstaten EU steunen Autoriteit Voedselveiligheid

28-11-2016 In een nieuwe verbintenisverklaring hebben EU-lidstaten hun steun aan de Europese Autoriteit voor Vo...

ISO/PC Chain of Custody opgericht

28-11-2016 Er worden grote stappen gezet rond het Chain of Custody (CoC) voorstel van NEN dat onlangs door ISO ...

Nieuwe voorwaarden programma opslag en distributie

28-11-2016 ISO 22000 bevat een managementsysteem voor specifieke voedselveiligheidsvereisten voor organisaties....

Meer nieuws