Eten en drinken

Wat de mens wel en niet kan eten is in de loop der tijden gebleken door natuurlijke selectie. Door schade en schande is vastgesteld wat giftig is en wat niet. Deze kennis is door de eeuwen heen mondeling of schriftelijk doorgegeven.

In de huidige moderne tijd wordt deze kennis in de vorm van afspraken en normen vastgelegd. Normen leveren een belangrijke bijdrage aan veilig voedsel voor mens en dier. Daarom worden deze normen steeds meer ingezet. Zo worden er in internationaal en Europees verband normen ontwikkeld voor analysemethoden voor levensmiddelen en de validatie van nieuwe methoden. Ook zijn er commissies actief op het gebied van bijvoorbeeld voedselveiligheidsmanagement. Op nationaal niveau zijn verschillende normcommissies actief in de agrofoodsector.



Commissies

Normcommissies Landbouw & Levensmiddelen

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Specificatie transport en opslag onder ISO 22000

24-04-2017 Er komt een nieuwe norm voor transport en opslag van producten en materialen uit de voedselketen. Da...

Normen voor zuivelmicrobiologie herzien en gepubliceerd

28-02-2017 De herziene uitgave van vier nationale normen over zuivelmicrobiologie zijn gepubliceerd. Deze norme...

NTA voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd

04-01-2017 Het afgelopen half jaar heeft een groep internationale belanghebbenden samengewerkt aan een nieuw do...

Meer nieuws