Graan en peulvruchten

Graan is een verzamelnaam voor de vruchten van eenzaadlobbige cultuurgewassen uit de familie van de grassen die samen wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens vormen. Net als graan worden peulen wereldwijd veel gegeten. Peulen staan bekend om de eiwitrijkheid.

Op Europees (CEN) en internationaal (ISO) niveau worden normen ontwikkeld voor graan en peulvruchten. De betrokken experts stellen vooral normen op over analysemethoden, opslagomstandigheden, monsterneming, productspecificaties, terminologie en nomenclatuur.

In Nederland is momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen CEN en ISO werken experts samen in de volgende commissies:

CEN/TC 338 - Cereal and cereal products
ISO/TC 34/SC 4 - Cereals and pulses.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met

Marcel de Vreeze.

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Nieuwe versie ISO 22000 dichterbij

08-12-2017 Het commentaar van ISO-lidstaten op de ontwerpversie van de norm ISO/DIS 22000 is zo goed gegaan, da...

Voorstel ISO-norm natuurlijke antimicrobiële stoffen goedgekeurd

04-12-2017 Het Iranese voorstel voor het opstellen van een nieuwe norm over natuurlijke antimicrobiële stoffen,...

Herziening ISO 22000 ‘Voedselveiligheid managementsystemen’

13-09-2017 ISO 22000, de internationale norm voor management van voedselveiligheid, wordt herschreven. Commenta...

Meer nieuws