Graan en peulvruchten

Graan is een verzamelnaam voor de vruchten van eenzaadlobbige cultuurgewassen uit de familie van de grassen die samen wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens vormen. Net als graan worden peulen wereldwijd veel gegeten. Peulen staan bekend om de eiwitrijkheid.

Op Europees (CEN) en internationaal (ISO) niveau worden normen ontwikkeld voor graan en peulvruchten. De betrokken experts stellen vooral normen op over analysemethoden, opslagomstandigheden, monsterneming, productspecificaties, terminologie en nomenclatuur.

In Nederland is momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen CEN en ISO werken experts samen in de volgende commissies:
CEN/TC 338 - Cereal and cereal products
ISO/TC 34/SC 4 - Cereals and pulses.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 125, e-mail marcel.devreeze@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Marcel de Vreeze.

(015) 2 690 125

marcel.devreeze@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Lidstaten EU steunen Autoriteit Voedselveiligheid

28-11-2016 In een nieuwe verbintenisverklaring hebben EU-lidstaten hun steun aan de Europese Autoriteit voor Vo...

ISO/PC Chain of Custody opgericht

28-11-2016 Er worden grote stappen gezet rond het Chain of Custody (CoC) voorstel van NEN dat onlangs door ISO ...

Nieuwe voorwaarden programma opslag en distributie

28-11-2016 ISO 22000 bevat een managementsysteem voor specifieke voedselveiligheidsvereisten voor organisaties....

Meer nieuws