Reuk- en smaakstoffen

Consumenten vinden een aantrekkelijke geur of smaak aan voedingsmiddelen zeer wenselijk. Levensmiddelenproducenten voegen smaakstoffen regelmatig toe aan voedingsmiddelen en kunnen zo de smaak van een product beïnvloeden. Voedsel heeft hierdoor een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak. Producenten volgen voor de smaak en geur van producten de bijbehorende specificaties en kwaliteitseisen.

De productspecificaties en kwaliteitseisen worden binnen ISO in normen vastgelegd. In Nederland bestaat momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen ISO werken experts aan het opstellen van normen in de volgende normcommissies:

ISO/TC 34/SC 7 - Spices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 54 - Essential oils.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Nieuwe versie ISO 22000 dichterbij

08-12-2017 Het commentaar van ISO-lidstaten op de ontwerpversie van de norm ISO/DIS 22000 is zo goed gegaan, da...

Voorstel ISO-norm natuurlijke antimicrobiële stoffen goedgekeurd

04-12-2017 Het Iranese voorstel voor het opstellen van een nieuwe norm over natuurlijke antimicrobiële stoffen,...

Herziening ISO 22000 ‘Voedselveiligheid managementsystemen’

13-09-2017 ISO 22000, de internationale norm voor management van voedselveiligheid, wordt herschreven. Commenta...

Meer nieuws