Reuk- en smaakstoffen

Consumenten vinden een aantrekkelijke geur of smaak aan voedingsmiddelen zeer wenselijk. Levensmiddelenproducenten voegen smaakstoffen regelmatig toe aan voedingsmiddelen en kunnen zo de smaak van een product beïnvloeden. Voedsel heeft hierdoor een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak. Producenten volgen voor de smaak en geur van producten de bijbehorende specificaties en kwaliteitseisen.

De productspecificaties en kwaliteitseisen worden binnen ISO in normen vastgelegd. In Nederland bestaat momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen ISO werken experts aan het opstellen van normen in de volgende normcommissies:

ISO/TC 34/SC 7 - Spices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 54 - Essential oils.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 125, e-mail marcel.devreeze@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

marcel.devreeze@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Lidstaten EU steunen Autoriteit Voedselveiligheid

28-11-2016 In een nieuwe verbintenisverklaring hebben EU-lidstaten hun steun aan de Europese Autoriteit voor Vo...

ISO/PC Chain of Custody opgericht

28-11-2016 Er worden grote stappen gezet rond het Chain of Custody (CoC) voorstel van NEN dat onlangs door ISO ...

Nieuwe voorwaarden programma opslag en distributie

28-11-2016 ISO 22000 bevat een managementsysteem voor specifieke voedselveiligheidsvereisten voor organisaties....

Meer nieuws