Reuk- en smaakstoffen

Consumenten vinden een aantrekkelijke geur of smaak aan voedingsmiddelen zeer wenselijk. Levensmiddelenproducenten voegen smaakstoffen regelmatig toe aan voedingsmiddelen en kunnen zo de smaak van een product beïnvloeden. Voedsel heeft hierdoor een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak. Producenten volgen voor de smaak en geur van producten de bijbehorende specificaties en kwaliteitseisen.

De productspecificaties en kwaliteitseisen worden binnen ISO in normen vastgelegd. In Nederland bestaat momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen ISO werken experts aan het opstellen van normen in de volgende normcommissies:

ISO/TC 34/SC 7 - Spices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 54 - Essential oils.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

ISO Agriculture week: Europees normalisatietraject ‘voedselauthenticiteit en fraude’ van start

07-06-2017 Met de start van een nieuwe CEN workshop in mei én de eerste bijeenkomst van een coördinatiegroep in...

Specificatie transport en opslag onder ISO 22000

24-04-2017 Er komt een nieuwe norm voor transport en opslag van producten en materialen uit de voedselketen. Da...

Normen voor zuivelmicrobiologie herzien en gepubliceerd

28-02-2017 De herziene uitgave van vier nationale normen over zuivelmicrobiologie zijn gepubliceerd. Deze norme...

Meer nieuws