Reuk- en smaakstoffen

Consumenten vinden een aantrekkelijke geur of smaak aan voedingsmiddelen zeer wenselijk. Levensmiddelenproducenten voegen smaakstoffen regelmatig toe aan voedingsmiddelen en kunnen zo de smaak van een product beïnvloeden. Voedsel heeft hierdoor een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak. Producenten volgen voor de smaak en geur van producten de bijbehorende specificaties en kwaliteitseisen.

De productspecificaties en kwaliteitseisen worden binnen ISO in normen vastgelegd. In Nederland bestaat momenteel geen normcommissie voor dit onderwerp. Binnen ISO werken experts aan het opstellen van normen in de volgende normcommissies:

ISO/TC 34/SC 7 - Spices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 54 - Essential oils.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids

Nieuwsberichten

Voorstel ISO norm natuurlijke antimicrobiële stoffen

21-08-2017 Iran heeft bij ISO een voorstel ingediend voor een nieuwe norm over natuurlijke antimicrobiële stoff...

NEN commissie bepaalt standpunt ISO/DIS 22000 foodsafety

28-06-2017 ISO 22000, de internationale norm voor management van voedselveiligheid, wordt herschreven. De ISO-l...

CEN keurt norm bepaling minerale oliën in voeding goed

28-06-2017 CEN heeft recentelijk de tekst van een nieuwe norm met een analysemethode voor minerale olie in plan...

Meer nieuws