Eurocodes

Eurocodes zijn Europese normen voor het toetsen van de constructieve veiligheid van alle mogelijke bouwconstructies. Bij de Eurocodes gaat het om het beoordelen van nieuwe bouwconstructies. Ze vervangen, sinds de ingang van Bouwbesluit 2012, de TGB-normen NEN 6700 t/m NEN 6790.

Eurocodes zijn interessant voor bedrijven en instellingen die werken aan een gevarieerd of gespecialiseerd opdrachtenpakket, (gespecialiseerde) architecten- en ingenieursbureaus, bouwtechnische ontwerp- en adviesbureaus, bouw- en aannemersbedrijven in de B+U en GWW, woningcorporaties, diensten Bouw- en Woningtoezicht van gemeenten, producenten en toeleveranciers.

Eurocodes altijd actueel en online

Met NEN Connect Eurocodes kunt u de Eurocodes online raadplegen. NEN zorgt ervoor dat ze altijd actueel zijn. Wel zo handig! Er zijn verschillende pakketten die vallen onder NEN Connect Eurocodes Gebouwen. Daarnaast is er ook NEN Connect Eurocodes Bruggen. Bekijk de voordelen!

Werk mee aan de nieuwe generatie Eurocodes!

De Eurocodes worden in de komende jaren herzien. U kunt daaraan meewerken. Lees meer over de herziening van de Eurocodes.

Eerder door u bekeken

Informatie Bouw

Wij helpen u graag verder!


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van bouwnormen en/of online oplossingen.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Trainingen
Voor vragen over praktijkgerichte bouwtrainingen (op maat).

015 2690 188

training@nen.nl


NEN Bouw & Installatie
Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

bi@nen.nl


NEN Materialen & Bouwproducten Voor inhoudelijke vragen over bouwnormen of deelname aan normcommissies.

mb@nen.nl