Gasinstallaties

 

Nieuwe gasnormen

Wettelijk kader

Het Bouwbesluit stelt eisen aan veilige gasinstallaties en verwijst daarbij naar
NEN 1078 voor nieuwbouw en naar NEN 8078 voor bestaande bouw. Deze normen bevatten vooral prestatie-eisen: grenswaarden waaraan de installatie moet voldoen en bepalingsmethoden om te toetsen of er inderdaad hieraan wordt voldaan. NPR 3378 is er om te voorzien in de behoefte aan meer praktische voorbeelden en toelichting. Deze NPR Gasinstallaties bestaat uit een aantal delen die regelmatig worden geactualiseerd om zo dicht mogelijk bij de laatste stand der techniek aan te sluiten.

TIP: Het is ook van belang voor erkenningsregelingen / certificeringen dat u kunt laten zien dat u de actuele gasinstallatienormen en NPR’s hebt.

Erkenningsregeling Gasinstallateurs

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een wetsvoorstel gepubliceerd dat ervoor moet zorgen dat vanaf medio 2019 alleen gecertificeerde cv-installateurs gasverbrandingsinstallaties mogen plaatsen en onderhouden.

Lees het achtergrondartikel: 'Wettelijke certificeringsregeling voor cv-installateurs op hoofdlijnen'

Gasnormen raadplegen

Optie 1: Automatisch een actuele collectie gasnormen
Wilt u beschikken over een praktische collectie van gasnormen die altijd up-to-date is en waarmee u eenvoudig kunt werken? ‘Werken met NPR 3378’ is een gebruiksvriendelijke online omgeving waar u altijd toegang heeft tot de actuele versie van de praktijkrichtlijn gasinstallaties,
NPR 3378. U kunt ook notities en bookmarks plaatsen. Daarnaast kunt u in de licenties ‘Premium online’ en ‘Premium’ ook de andere belangrijkste gasinstallatienormen raadplegen, zoals NEN 1078 en NEN 8078. Wel zo handig.
Al beschikbaar vanaf € 91 per jaar (excl. btw.)

Bekijk de demo & lees meer over
Werken met NPR 3378
.


Optie 2: Eenmalige aanschaf
Of bestel eenmalig de actuele delen van NPR 3378 op papier.

Training NPR 3378: Gasinstallaties in de praktijk

NEN organiseert een essentiële training voor het opleiden van gasinstallateurs. In deze praktische en laagdrempelige training staan de eisen voor gasleidingen en verbrandingstoestellen centraal.
NPR 3378, een aantal andere belangrijke gasnormen en het Bouwbesluit komen daarbij aan bod.

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl