ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

NEN organiseert themabijeenkomst ‘Blockchain in de AgroFoodsector’

15-08-2018 Op dinsdag 9 oktober 2018 organiseert NEN een themabijeenkomst ‘Blockchain in de AgroFoodsector’. Tijdens deze bijeenkomst worden belanghebbenden geïnformeerd over wat blockchain is en waar Nederland nu staat bij de ontwikkeling van deze technologie. Aansluitend worden concrete use-cases in de agrofoodsector gepresenteerd. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de lessons learned en de rol die normalisatie daarin kan spelen.

Lees meer

Nieuwe ISO 19011 voor auditing gepubliceerd

12-07-2018 De nieuwe ISO 19011:2018, de internationale norm voor het auditen van managementsystemen, is nu gepubliceerd. De norm geeft nog betere handvatten dan de vorige editie en past goed bij de nieuwe managementsystemen die zijn gebaseerd op de High Level Structure. De Nederlandse vertaling van deze norm komt na de zomer beschikbaar.

Lees meer

Beveiliging van industriële automatisering voor het topmanagement

25-06-2018 Het niveau van technische automatisering in de risicovolle takken van de grootschalige industrie stijgt snel. Hierdoor kunnen ze kwetsbaar worden voor allerlei vormen van digitale criminaliteit. Hetzelfde geldt voor vitale infrastructuren als de energiedistributie, of geautomatiseerde bruggen, sluizen, gemalen en waterkeringen.

Lees meer

Nieuwe naam voor CEN/TC 428: ICT Professionaliteit en Digitale Vaardigheden

19-06-2018 De Europese normcommissie CEN/TC 428 verandert haar naam in ICT-professionaliteit en digitale vaardigheden. CEN/TC 428 wil daarmee uitdragen dat het volwassen worden van het ICT-beroep in alle sectoren, zowel publiek als privaat wordt ondersteund. Normen dragen hieraan bij. Zij vormen immers een basis op grond waarvan nationaal en internationaal gehandeld kan worden.

Lees meer

ISO/IEC 20000-1:2018 - De nieuwe norm voor Service Management

15-06-2018 Service Management gaat over het beheersen van diensten en de bijbehorende norm daarvoor, ISO/IEC 20000-1, is de afgelopen jaren herzien en is nu beschikbaar als FDIS (Final Draft International Standard), met een verwachte definitieve publicatiedatum omstreeks augustus 2018.

Lees meer

Eerder door u bekeken