ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

Betere bescherming persoonsgegevens in de cloud met NEN-ISO/IEC 27018

06-05-2019 De persoonsgegevens van klanten, patiƫnten of burgers dienen veilig in de cloud te worden bewaard en mogen niet in verkeerde handen terecht komen. De onlangs herziene NEN-ISO/IEC 27018: 2019 geeft een praktische invulling voor het bevorderen van het vertrouwen in de cloud industrie. Tegelijkertijd biedt het de cloud industrie richtlijnen om aan wetten en regelgeving te voldoen.

Lees meer

ISO 27001 verplicht voor leveranciers van arbodiensten

06-05-2019 Samenwerken met een ISO 27001 gecertificeerde leverancier is voor arbodiensten vanaf 1 januari 2020 verplicht. De ISO 27001 is een mondiale norm over informatiebeveiliging. Met de ISO 27001 certificering laten leveranciers zien dat zij voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging.

Lees meer

Weer extra deel IEC 62443 officieel

21-04-2019 Steeds meer delen uit de normenreeks IEC 62443 - Cyber Security for Industrial Automation and Control Systems worden een officiƫle NEN-EN-IEC-norm. Onlangs is deel 4-2 gepubliceerd van deze normen voor de operationele technologie. Nu zijn dus acht van de veertien delen gepubliceerd, en naar verwachting zullen de overige delen ook volgen, al zal dat nog even duren.

Lees meer

Op zoek naar digitaal vertrouwen

12-04-2019 Omdat informatietechnologie steeds geavanceerder wordt en zowel betere kansen als nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen biedt, bestaat het gevaar dat organisaties zich op grote schaal blootstellen aan kwaadaardige aanvallen of datalekken. Risicomanagement is daarom net zo belangrijk in cyberspace als in de fysieke wereld. Maar wat zijn deze cyberrisico's? Hoe kunnen internationale standaarden helpen?

Lees meer

Deelname aan de normcommissie levert prijs op

08-04-2019 Dat deelname aan een normcommissie voordelen oplevert, mag geen verrassing meer zijn. Maar dat het ook kan bijdragen aan het winnen van prijzen, ondervond Barbara Sierman eind 2018. Zij is digital preservation manager bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en lid van de normcommissie Informatie- en archiefmanagement. Zij won de DPC Fellowship Award van de Digital Preservation Coalition.

Lees meer

Eerder door u bekeken