ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

MBA in één dag (de finale) + NEN Masterclass voor QHSE-professionals

10-12-2018 Na 15 jaar, 20 duizend deelnemers en sessies in 8 landen stopt MBA in één dag®. Op 16 april 2019 is de finale editie. In samenwerking met DenkProducties en Ben Tiggelaar organiseert NEN voor de 3e en laatste keer een verdieping op het seminar MBA in één dag met een, op maat gemaakte, NEN Masterclass voor de QHSE-professional op 14 mei. Bij inschrijving voor het seminar MBA in één dag krijgt u deze NEN Masterclass ‘Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie’ cadeau!

Lees meer

Belangrijke nieuwe norm voor zeevarenden: Bridge Alert Management

29-11-2018 Een spiksplinternieuwe norm zorgt ervoor dat de belangrijke storingen aan boord van een schip ook evenredig aandacht krijgen. Dat is van groot belang voor de veiligheid van het schip. Want in de scheepvaart verandert veel; er zijn bijvoorbeeld steeds minder mensen betrokken bij het besturen van een schip. Er zijn dus ook minder mensen om foutmeldingen of andere alarmeringen op te lossen, waardoor het noodzakelijk is om hier slimmer mee om te gaan.

Lees meer

Whitepaper robotics: praktische tips bij aanschaf en plaatsing

24-11-2018 Robots worden steeds vaker toegepast binnen de industrie, ter vervanging van werknemers of om juist met werknemers te kunnen samenwerken. Een robot is een machine en moet als zodanig beschouwd worden, en aan machines worden veiligheidseisen gesteld vanuit de Machinerichtlijn Het is voor afnemers van de industriële robots niet altijd duidelijk waar op moet worden gelet bij de aanschaf en het gebruik van zo’n machine. Vaak gaan die afnemers er van uit dat de aangebrachte CE-markering terecht is aangebracht, maar het komt ook voor dat de afnemer onvoldoende kennis heeft, of een blindelings vertrouwen.

Lees meer

Nu actueel: Artificial Intelligence

23-11-2018 Dat er normen aan staan te komen voor Artificial Intelligence is voor iedereen in dit vakgebied spannend. Niet alleen omdat de normen invloed kunnen hebben op uw werk, maar ook omdat meepraten over de normen mogelijk wordt. Meepraten heeft meer voordelen, want behalve dat u invloed kunt uitoefenen op een norm, zorgt het er ook voor dat u aan tafel komt te zitten met de “AI-top” in Nederland, en dat u eerder informatie onder ogen krijgt dan anderen. Welke voorstellen voor de norm dient Google in? U bent op de hoogte wanneer u deel uit maakt van de normcommissie.

Lees meer

Norm voor Internet of Things

15-11-2018 Eindelijk is er een norm voor het exponentieel groeiende aantal apparaten binnen het Internet of Things. Deze norm, (ISO IEC 30141, Internet of Things (IoT) - Referentiearchitectuur) maakt dat de systemen beter op elkaar aansluiten, maakt het Internet of Things veiliger en minder kwetsbaar.

Lees meer

Eerder door u bekeken