ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

ISO 27002 wordt herzien

03-08-2020 NEN-EN-ISO/IEC 27002 is een norm voor informatiebeveiliging die suggesties en best practices geeft voor security controls op de implementatie en het onderhoud van information security management systems (ISMS). De norm is een verdieping op ISO 27001, een norm die specificeert hoe een ISMS eruit moet zien. Om normen relevant en actueel te houden, worden ze periodiek herzien.

Lees meer

Internationale normen voor programmeertalen en besturingssystemen in ontwikkeling

06-07-2020 Er zijn normen voor de programmeertaal C++ en het besturingssysteem Linux in ontwikkeling. Ook zijn er diverse internationale praktijkrichtlijnen (‘technical reports’) in de fase van de ‘publieke commentaarronde’. Het gaat onder meer om praktijkrichtlijnen voor het voorkomen van kwetsbaarheden in programmeertalen, zoals C++, Python en Java. Tijdens de publieke commentaarronde kunnen geïnteresseerden en belanghebbenden feedback leveren.

Lees meer

Terugkijken webinar ‘Artificial Intelligence: ethische afwegingen en standaarden’

01-07-2020 Op 30 juni organiseerde NEN een webinar over Artificial Intelligence: ethische afwegingen en standaarden. Het webinar is nu online te bekijken.

Lees meer

Internationale ontwerpnormen voor projectmanagement voor commentaar gepubliceerd

29-06-2020 Twee conceptnormen voor project-, programma-, en portfoliomanagement zijn gepubliceerd ter commentaar. Tijdens deze publieke commentaarronde kunnen geïnteresseerden en belanghebbenden tot 13 augustus 2020 feedback leveren.

Lees meer

Bouwsector maakt afspraken over vastlegging informatie van assets

12-06-2020 NTA 8035 'Semantische gegevensmodellering in de gebouwde omgeving' is gepubliceerd. Door gebruik te maken van NTA 8035 kunnen marktpartijen efficiënt data uitwisselen, delen en integreren. Dit zorgt voor betere communicatie en besluitvorming.

Lees meer

Eerder door u bekeken