ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

Nederland moet meer in cyberveiligheid investeren

07-09-2016 De digitale dreigingen voor Nederland nemen hand over hand toe, blijkt uit het Cyber Security Beeld Nederland 2016 dat op 5 september naar de Tweede Kamer is gestuurd. Onze economie en welvaart lopen volgens de Cyber Security Raad serieus risico als cybersecurity niet hoger op de agenda komt bij overheid, bedrijfsleven en burgers. Het moet een normaal onderdeel zijn van al ons dagelijks handelen, net zoals we op onze fysieke veiligheid letten. Publieke en private partijen moeten daar veel meer op inzetten en op investeren, stelt de raad.

Lees meer

Beveiliging doet productiviteit stijgen

02-09-2016 Medewerkers zien het beveiligen van mobiele apparaten vaak als lastig, en mogelijk belemmerend voor hun werk. Daardoor zijn die apparaten vaak onvoldoende beveiligd. Het is belangrijk dat die perceptie verandert, want het risico op een hack neemt daardoor toe, en hacks zijn juist kostbaar.

Lees meer

NEN 2035 vereenvoudigt sollicitatieproces

01-09-2016 NEN organiseerde op 14 juni jongstleden de informatiebijeenkomst ‘Competenties in het digitaal portfolio’. Jos van der Arend, standaardisatie-expert bij Kennisnet sprak op die dag in zijn hoedanigheid als voorzitter van de normcommissie NEN 2035 over het uitwisselen van een e-portfolio en het opslaan van competenties en competentieraamwerken. In dit interview met Van der Arend gaat het vooral over de NEN norm 2035. Waar is deze norm voor bedoeld?

Lees meer

Norm voor informatiebeveiliging specifieke sectoren gepubliceerd

01-09-2016 Met beveiligingsrisico’s die alleen maar toenemen, is het van cruciaal belang dat organisaties hun informatie beveiligen en die van hun klanten. Natuurlijk helpt de ISO/IEC-standaard voor informatiebeveiliging 27001 al langer bij beveiligen, maar een nieuwe uitbreiding daarop gaat in op specifieke sectoren.

Lees meer

Kom meer te weten over de toekomst van privacy en normen op 4 oktober 2016

30-08-2016 Cyber security en privacy zijn termen die de laatste tijd veelvuldig in het nieuws zijn, maar waar ook veel vragen over zijn. Bijvoorbeeld, welke normen moet een privacy officer gebruiken om te voldoen aan de EU data beveiligingsrichtlijnen? En welke controles zijn nodig voor leveranciers van cloudservices om data veilig in de cloud te kunnen zetten? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de informatiebijeenkomst over de toekomst van privacy en normen op 4 oktober bij NEN.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Ook interessant voor u