ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

Update: Nieuwe datum Rondetafelbijeenkomst IT Service Management en IT Governance

21-02-2019 De rondetafelbijeenkomst van 8 maart over normalisatie van IT Servicemanagement en IT Governance is verplaatst naar vrijdag 17 mei. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over het belang van normen op dit gebied, de wijze waarop deze worden ontwikkeld en de mogelijkheden om hierbij actief betrokken te zijn. Belanghebbenden zijn uitgenodigd!

Lees meer

NEN-docent spreekt tijdens Industrial Cyber Security Event

12-02-2019 Bedrijven zien steeds vaker in dat ze “iets” moeten gaan doen op het gebied van cyber security om hun primaire processen te beveiligen. Alleen ziet men door de bomen het bos niet meer en heeft men geen idee waar te beginnen.

Lees meer

Voldoen aan de Europese norm voor e-factureren

08-02-2019 De Europese Richtlijn (EU 2014/55) legt vast dat per april 2019 decentrale overheden en aanbestedende diensten elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken die voldoen aan de Europese norm NEN EN 16931-1:2017 en CEN/TS 16931-2:2017. De normen vereenvoudigen het e-facturatieproces en bevorderen op die manier ook de internationale handel. Beide normen zijn gratis beschikbaar bij NEN.

Lees meer

Digitale verbindingen in woningen worden onmisbaar

28-01-2019 De digitale verbindingen in en om Nederlandse woningen moeten beter en vooral betrouwbaarder worden. Dat is nodig om duurzaam, comfortabel, gezond en veilig te kunnen blijven wonen. Niet alleen bij het ouder worden, of wanneer door andere oorzaken extra zorg en ondersteuning van buitenaf nodig zijn. Ook bij het dagelijks leven in heel gebruikelijke situaties worden digitale verbindingen, apparatuur en diensten al bijna net zo essentieel als de elektriciteitsvoorziening.

Lees meer

Internet of Things Security en Privacy

22-01-2019 De diversiteit van Internet of Things (IoT) toepassingen leidt tot vele uitdagingen op het gebied van security en privacy. De risico’s die het koppelen van allerlei apparaten aan het internet met zich meebrengt zijn groot. De Europese Commissie heeft al een aantal maatregelen aangekondigd. Op 21 maart worden tijdens de NEN kick-off bijeenkomst ´IoT Security en Privacy´ de laatste ontwikkelingen gepresenteerd.

Lees meer

Eerder door u bekeken