ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

Norm voor rijbewijs op smartphone is nog maar het begin

18-11-2019 Meer privacy, meer zekerheid en meer gemak voor de burger. Dat is in een notendop waarom momenteel gewerkt wordt aan het rijbewijs voor op uw smartphone. Vergeet die kaart in uw portemonnee. Straks kunt u niet alleen betalen met uw mobiel, maar ook laten zien wie u bent. En dat is nog maar het begin.

Lees meer

Praktijkrichtlijn voor de menselijke kant van IT Governance

06-11-2019 Maar weinig organisaties kunnen zonder IT en daarom is het belangrijk om de besturing van IT (governance) goed in te richten. Hierbij krijgt de menselijke kant van IT Governance vaak minder aandacht. Voor het inrichten van deze ‘zachte' kant van IT Governance wordt een Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) ontwikkeld. NEN is op zoek naar partijen die hieraan een bijdrage willen leveren.

Lees meer

Afspraken over methode voor Xperience Level Agreement (XLA)

04-11-2019 Bij Xperience Level Agreement (XLA) staat de gebruikersbeleving bij IT-projecten centraal. XLA draait om het vinden van het grotere doel en dat doel verankeren in de interne en externe organisatie. Hierbij wordt uitgegaan van hoe mensen dit zien en ervaren. NEN is gestart met de ontwikkeling van een Nederlands Technische Afspraak (NTA) voor de XLA-methode.

Lees meer

NEN op BNR Nieuwsradio

04-11-2019 NEN op de radio gehoord? We laten graag zien wat er zoal speelt op het gebied van de energietransitie en circulaire economie. Om een groter publiek kennis te laten maken met deze speerpunten, promoten we NEN en het meewerken aan afspraken sinds vandaag op BNR Nieuwsradio.

Lees meer

Publicatie praktijkrichtlijn risicobeheersing ontwikkeling en onderhoud maatwerksoftware

01-11-2019 De Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor risicobeheersing bij ontwikkeling en onderhoud van maatwerksoftware is nu beschikbaar. ICT-projecten kennen veel risico’s. Bij de ontwikkeling van maatwerksoftware komen nog extra risico’s kijken. Dit komt onder meer door de grotere omvang en complexiteit van dit soort projecten. De NPR geeft handvatten om deze risico’s te beheersen.

Lees meer

Eerder door u bekeken