ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

NEN spreekt tijdens Industrial Cyber Security event

09-07-2019 Een aanval van hackers vormt tegenwoordig een reële dreiging voor uw organisatie. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het uw bedrijf overkomt. Hoe profiteert u van digitale innovaties maar houdt u tegelijkertijd grip op uw informatiebeveiliging? Deze en meer vragen komen uitgebreid aan bod tijdens het Industrial Cyber Security event op 9 oktober 2019 in Veenendaal.

Lees meer

Gaan we de integrale bedrijfsvoering auditen op basis van de HLS?

03-07-2019 ISO-certificeerbare managementsystemen hebben de laatste jaren een transformatie doorgemaakt door de introductie van de zogenoemde high level structure (HLS). Dit gemeenschappelijk kernmodel maakt onder meer de aansluiting op de governance-structuur en de bedrijfsvoering van een organisatie eenvoudiger.

Lees meer

De gevolgen van de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen

27-06-2019 Naast de AVG is er nog een wet met flinke impact op cyber security: de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni). Het verschil tussen deze wetten is dat de AVG is gericht op de bescherming van de privacy van de burger en de Wbni op de cyberweerbaarheid van organisaties. De Wbni is sinds november 2018 van kracht. Wat betekent de wet voor u in de praktijk? En hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

Lees meer

Normen voor de mens

25-06-2019 Hoe krijgt u de juiste man of vrouw op de juiste plaats? Het is vaak een cruciale vraag voor organisaties, en zeker voor IT-organisaties, bijvoorbeeld gelet op het grote aantal projecten dat steeds maar weer fout gaat. Het kan u verrassen - dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn - maar daar is sinds 2016 een internationale norm voor. Veel te weinig mensen weten dat.

Lees meer

Beter beheer van het archief in de 21e eeuw

21-06-2019 De wereld gaat digitaal. Een flinke omschakeling voor organisaties en bedrijven, zeker als het op archiefbeheer aankomt. De nieuwe norm NPR-ISO/TR 21946:2019 biedt houvast om effectief en efficiënt archiefbeheer in te richten, op een manier die bij de organisatie past. Lid van normcommissie Informatie- en archiefmanagement en projectleider voor de ontwikkeling van de norm, Wout van der Reijden, vertelt er meer over.

Lees meer

Eerder door u bekeken