ICT-nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Neemt u dan een gratis abonnement op NEN ICT-mail. Met de ICT-mail blijft u bij.

>> Lees meer en abonneer u direct

Cyber security: van bewustwording naar beginnen

18-03-2020 ‘Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?’ Die vraag komt bij veel bedrijven als eerste naar boven zodra ze zich serieus bezig gaan houden met cyber security. Een terechte vraag. En bovendien een vraag die wordt beantwoord op het Industrial Cyber Security Congres op 15 september in Rotterdam.

Lees meer

Nederlandse Praktijkrichtlijn ‘Open Urban Platforms’ beschikbaar

13-03-2020 Steeds meer mensen, meer verkeer, meer energieverbruik en toenemende aandacht voor duurzame oplossingen. We willen in een veilige, duurzame, veerkrachtige en aantrekkelijke stad wonen. Dit vraagt in onze steden om nieuwe technologieën op het gebied van veiligheid, gezondheid, energie en mobiliteit.

Lees meer

Norm ICT-competenties herzien

10-03-2020 In december 2019 is een herziene versie gepubliceerd van de norm NEN-EN 16234-1 e-Competence Framework (e-CF). Dit kader biedt relevante competenties voor ICT-professionals. Het e-CF maakt op een eenduidige wijze inzichtelijk welke competenties een professional in huis heeft, welke competenties nodig zijn om een rol te vervullen en welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor een bepaalde competentie.

Lees meer

Nieuwe norm voor bedrijfscontinuïteitsmanagement

10-03-2020 De Nederlandstalige versie van NEN-EN-ISO 22301:2019 ‘Veiligheid en veerkracht - Managementsystemen voor bedrijfscontinuïteit - Eisen’ is gepubliceerd. Deze norm vervangt de editie uit 2012. Het is bedoeld voor organisaties die streven naar continuïteit of een zo snel mogelijke hervatting van de dienstverlening bij verstoring van de bedrijfsactiviteiten. Toepassing van de norm zorgt ervoor dat organisaties richting klanten en belanghebbenden kunnen aantonen dat zij afdoende maatregelen voor bedrijfscontinuïteit hebben geïmplementeerd.

Lees meer

Herziening kernstructuur ISO-managementsysteemnormen naar laatste fase

02-03-2020 Van 13 t/m 17 januari 2020 vond de derde vergadering plaats van de werkgroep die verantwoordelijk is voor de herziening van de kernstructuur (‘high level structure’) van ISO-managementsysteemnormen. Zo’n 30 experts vanuit verschillende disciplines en sectoren waren te gast bij Standards Australia in Sydney. Tijdens deze vergadering is een belangrijke stap gezet naar een nieuwe editie van de HLS die eind dit jaar gereed moet zijn.

Lees meer

Eerder door u bekeken