Bedrijfsvoering van datacenters met NPR 5313

12-06-2014 Het magazine IT Infra besteedt aandacht aan ‘NPR 5313 Computerruimten en datacenters’. Het eerste artikel in een reeks verscheen onlangs en gaat over ‘bedrijfsvoering datacenters’.

Het artikel in IT Infra bestaat uit een interview met twee leden van de werkgroep ‘bedrijfsvoering’ van de normcommissie, Kees Loer, technical partner bij Zentrys en Jarno Bloem, operations manager bij TeleCityGroup. Zij vertellen over het karakter van de Nederlandse Praktijkrichtlijn, en gaan kort op de inhoud in.

Karakter van een checklist

Het hoofdstuk ‘Bedrijfsvoering’ van NPR 5313 is opgesplitst in strategisch, tactisch en operationeel management. Zoals de hele praktijkrichtlijn wordt er niets voorgeschreven, of in detail beschreven, maar draagt hij het karakter van een checklist.

Loer: “Net als ‘ik ga op reis en ik neem mee..’ En dat werd ook tijd. Het wordt een volwassen markt, het is gewoon een vakgebied. Het is een specialisme, een vak.”

Bloem: “De richtlijn wijst je op een aantal gevaren waar je tegenaan kunt lopen.”
Loer: “Hoe je dat precies inricht, daar kun je zelf invulling aan geven. Dat is specifiek voor elke locatie.”

Lees het complete artikel in IT Infra 'Bedrijfsvoering van datacenters'.

Meer informatie over NPR 5313

Neem voor meer informatie over NPR 5313 contact op met Ton van Bergeijk, e-mail ton.vanbergeijk@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom.

(015) 2 690 126

ton.vanbergeijk@nen.nl

NPR 5313

NPR 5313 bestellen

Ook interessant voor u