Bedrijven bezorgd over cyberincidenten

19-01-2016 Onderbreking van de lopende zaken (‘Business interruption’), marktontwikkelingen en cyberincidenten zijn de drie grootste bedrijfsrisico’s wereldwijd. Dit blijkt uit de vijfde jaarlijkse Allianz Risk Barometer, gehouden onder 800 riskmanagers en verzekeringsexpert uit meer dan 40 landen. In deze barometer zet Allianz de grootste bedrijfsgevaren voor 2016 op een rij.

Cyberincidenten, zoals cybercriminaliteit of inbreuk op data, worden wereldwijd een toenemende zorg. Cyberincidenten zijn 11% gestegen ten opzichte van vorig jaar en staat op de derde plek. Bij de eerste Allianz Risk Barometer vijf jaar geleden werden cyberincidenten slechts door 1% als een risico gezien. Gekeken naar de lange termijnrisico’s voor de komende tien jaar eindigen de cyberincidenten op de eerste plek.

Cyberaanvallen geavanceerder

Volgens de Allianz Risk Barometer zijn bedrijven in toenemende mate bezorgd om de steeds geavanceerder wordende cyberaanvallen. “Aanvallen door hackers worden doelgerichter, duren langer en kunnen ononderbroken doordringen,” verklaart Jens Krickhahn, Cyber Insurance Expert bij AGCS. Terwijl cyberaanvallen toenemen in zowel frequentie als omvang, zouden bedrijven de impact van een operationele uitval in de hedendaagse digitale en onderling verbonden bedrijfstakken niet moeten onderschatten. “Een eenvoudige technische storing of gebruiksfout kan resulteren in een grote uitval van de IT systemen met Business Interruption als gevolg,” zegt Volker Muench, AGCS Expert Property Underwriting. “Tijdige waarschuwingen en betere monitoring zijn nodig om omvangrijke cyber BI schades te voorkomen.” zegt Krickhahn.

Lees het volledige Allianz Risk Barometer rapport.

Eerder door u bekeken

Contact

Meer weten over de voordelen van normalisatie? Neem dan contact op met Jan Rietveld.

(015) 2 690 376

jan.rietveld@nen.nl

Ook interessant voor u