Belangrijke norm voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27000 herzien

05-04-2018 2018 is een belangrijk jaar voor informatiebeveiliging. Met vragen over de veiligheid van microprocessoren en grote cyber security initiatieven zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt, is de herziene versie van ISO/IEC 27000 precies op het juiste moment gekomen.

ISO/IEC 27000:2018 biedt een overzicht van informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS) en termen en definities die worden gebruikt in de ISMS ISO/IEC 27001-normen reeks. De norm is van toepassing op elk type organisatie, ongeacht de omvang, en ook zeer waardevol voor zowel overheidsinstanties als non-profitorganisaties. De norm bevat alle essentiƫle terminologie die wordt gebruikt door andere normen in de ISO/IEC 27000-serie.

Praktijkaanbevelingen

De ISO 27000-serie omvat verschillende informatiebeveiligingsnormen. De serie geeft de beste praktijkaanbevelingen over het beheer van informatiebeveiliging, en het beheer van informatierisico's door middel van informatiebeveiligingscontroles in het kader van een algemeen systeem voor informatiebeveiligingsbeheer (ISMS). De onlangs gepubliceerde ISO/IEC 27000 geeft inzicht in hoe de verschillende normen bij elkaar passen: hun scopes, rollen, functies en relatie tot elkaar.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze norm of als u meer wilt weten over de normcommissie of de mogelijkheden om hieraan een bijdrage te leveren, neemt u dan contact op met Jolien van Zetten, consultant Kennis- en Informatiediensten.

Eerder door u bekeken

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolien van Zetten, consultant Kennis Informatiediensten.

Jolien.vanzetten@nen.nl

Ook interessant voor u