Cloud is populair onder het Nederlandse bedrijfsleven

18-01-2016 In Nederland maakt ongeveer 28 procent van de bedrijven gebruik van clouddiensten. Daarmee eindigt ons land op de vijfde plek in een Europese ranglijst van zakelijk cloud-gebruik. Die lijst wordt aangevoerd door Finland. Op de tweede, derde en vijfde plek eindigen Italië, Zweden en Denemarken.

Dit blijkt uit cijfers van Salesforce, online CRM leverancier, dat zich baseert op gegevens van Capgemini, Eurostat en IDC. In 2015 hebben bedrijven wereldwijd 55 miljard euro uitgegeven aan cloud diensten en applicaties, tegenover 12 miljard in 2008. Naar verwachting stijgt dit bedrag tot 170 miljard in 2020.

Renzo Taal, Vice President Northern Europe bij Salesforce: ‘De belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor cloud computing is flexibiliteit: ze vinden het belangrijk dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben. Andere argumenten zijn een hogere productiviteit, schaalbaarheid, klanttevredenheid en veiligheid."


De meestgebruikte diensten in de cloud zijn e-mail, opslag van bestanden, databasehosting, office software, boekhoudsoftware en crm.

ISO 27018

De norm NEN-ISO/IEC 27018 legt algemeen erkende controledoelstellingen, instellingen en richtlijnen vast voor het implementeren van maatregelen om persoonlijke informatie te beschermen. Dit gebeurt in overeenstemming met de privacybeginselen.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze norm of wilt u meer weten over de mogelijkheden van normalisatie? Neem dan contact op met Jan Rietveld, telefoon (015) 2 690 376.

Eerder door u bekeken

Conctact

Voor inhoudelijke vragen over deze norm of de mogelijkheden van normalisatie? Neem dan contact op met Jan Rietveld.

jan.rietveld@nen.nl

(015) 2 690 376

Ook interessant voor u