Herziene NEN-ISO/IEC 27005 helpt het risico van lekken van informatiebeveiliging verkleinen

30-08-2018 Nieuwe wetgeving zoals de AVG zet organisaties onder nog grotere druk om ervoor te zorgen dat hun informatie veilig is. Maar het hebben van de meest geschikte technologieën en processen kan een mijnenveld zijn. De onlangs herziene NEN-ISO/IEC 27005:2018 'Information technology - Security techniques - Information security risk management' biedt richtlijnen voor organisaties om alles te overzien door een raamwerk te bieden voor een effectief beheer van de risico's.

De herziene NEN-ISO/IEC 27005:2018 biedt het ‘hoe, wat, waarom’ voor organisaties om hun informatiebeveiligingsrisico's effectief te kunnen beheren in overeenstemming met NEN-EN-ISO/IEC 27001. Het versterkt de relatie met klanten en/of stakeholders doordat er degelijke risicoprocessen zijn ingericht. De norm maakt onderdeel uit van de ISO/IEC 27000-normenserie, waarvan NEN-EN-ISO/IEC 27001 de meest bekende en gebruikte norm is.

Praat mee

ISO/IEC 27005 is ontwikkeld door de normcommissie Informatiebeveiliging, Cyber security en Privacy. Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie Informatiebeveiliging, Cyber security en Privacy houdt zich bezig met het vaststellen van nationale normen voor informatiebeveiliging en cryptografie.

Voor vragen over deze norm of deelname aan deze commissie kunt u contact opnemen met Jolien van Zetten.

NEN Connect Informatiebeveiliging

NEN Connect Informatiebeveiliging bevat essentiële normen voor iedereen die verantwoordelijk is of betrokken bij het beveiliging van bedrijfsinformatie. Met dit pakket bent u altijd up-to-date met de belangrijkste normen voor informatiebeveiliging.
Bekijk inhoud pakket

Eerder door u bekeken

Voor inhoudelijke informatie over de herziene NEN-ISO/IEC 27005 of over het normalisatieproces: Jolien van Zetten, consultant Kennis & Informatiediensten.

015 2 690 298

jolien.vanzetten@nen.nl

Ook interessant voor u