Informatiebijeenkomst e-Competence Framework (e-CF)

22-04-2013 Op maandag 3 juni 2013 organiseert de NEN-commissie ‘ICT-competenties’ een informatiebijeenkomst over het gebruik van NPR-CWA 16234-1. Dit deel specificeert een gemeenschappelijk Europees framework voor ICT-professionals in alle sectoren van de industrie. Het is een vertaling van de Engelstalige CEN Workshop Agreement 'European e-Competence Framework'.

Het e-CF is een methode om professionele ICT-vaardigheden te beschrijven, gebruikmakend van een gemeenschappelijk framework van competenties en competentieniveaus. Het framework is bedoeld voor onderwijsinstellingen met ICT-gerelateerde opleidingen voor ICT-professionals en voor bedrijven die ICT-gerelateerde diensten aanbieden of gebruiken. Het is van belang voor zowel organisaties uit de publieke als uit de private sector. De vertaling is gemaakt door de normcommissie ‘ICT-competenties’, ingesteld en gefinancierd door het programma ‘Digivaardig & Digiveilig’. De NPR-CWA is vrijelijk beschikbaar na registratie te downloaden.

Het programma

Tijdens de informatiebijeenkomst geven de volgende sprekers een presentatie.

  • Mevrouw Anita Bosman van de Hogeschool Utrecht (Master of Informatics) vertelt hoe het e-CF wordt gebruikt bij de opleidingen van de Hogeschool Utrecht.
  • De heer Maarten Dolf Desertine van EXIN geeft een overzicht van e Competence Assessment, wat is gebaseerd op e-CF en over een onafhankelijk certificatie-instituut voor ICT-professionals.
  • De heer Hans Mulder van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) vertelt over het opstellen van (inter)nationale examens voor ICT-professionals op basis van het e-CF.
  • Mevrouw Miranda Valkenburg van de HBO-I stichting bespreekt de Toepassing van e-CF in de nieuwe domeinbeschrijving ‘Bachelor of ICT’.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaatst op maandag 3 juni 2013 van 14:00 tot 17:00 uur bij NEN te Delft. Deelname is kosteloos.
Voor inhoudelijke informatie over de bijeenkomst: Jan Rietveld, telefoon (015) 2690 376 of e-mail jan.rietveld@nen.nl.
Voor algemene informatie: Carolien Wijtman, NEN Evenementen, telefoon (015) 2 690 448 of e-mail evenementen@nen.nl. Inschrijven is mogelijk via de website.

Eerder door u bekeken