Internationale commissie ‘IT-beveiligingstechnieken’ ontvangt Lawrence D. Eicher Award

02-10-2015 De internationale ISO-subcommissie voor IT-beveiligingstechnieken (SC 27) heeft de prestigieuze Lawrence D. Eicher Award ontvangen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een commissie die zich heeft onderscheiden in de ontwikkeling van ISO-normen. Walter Fumy, voorzitter SC 27, en Krystyna Passia, secretaris SC 27, ontvingen deze award tijdens de 38e ISO General Assembly in Seoul, Korea.

De Lawrence D. Eicher Award is in 2002 ontwikkeld om uitmuntendheid en innovatie in commissies te erkennen en is een eerbetoon aan ISO’s wijlen Secretary-General (werkzaam van 1986 – 2002). De award moedigt creatief en collaboratief werk aan door innovatieve en efficiënte processen en oplossingen die tot uitstekende diensten leiden, te belonen. Volgens ISO President Dr. Zhang Xiaogang is de SC 27 gekozen “voor zijn wereldleidende experts, wereldklasse normen en uitmuntendheid in promotie en consultatie.”

Gemeenschappelijke taal

SC 27 ontwikkelt normen op het gebied van informatiebeveiliging een van de grootste risico’s waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben. Zo heeft deze commissie de welbekende ISO/IEC 27001 ‘Managementsystemen voor informatiebeveiliging – Eisen’ en ISO/IEC 27002 ‘Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ ontwikkeld. ISO Acting Secretary-General Kevin McKinley: “ISO/IEC 27001 is een gemeenschappelijke taal geworden voor organisaties om hun informatie te beschermen en het is nu een leidende internationale norm voor certificatie op het gebied van informatiebeveiliging.”

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Jan Rietveld, consultant Kennis & Informatiediensten, telefoon (015) 2 690 376 of e-mail jan.rietveld@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze normen of over het normalisatieproces: Jan Rietveld, consultant Kennis & Informatiediensten.

(015) 2 690 376

jan.rietveld@nen.nl

Ook interessant voor u