Internet in woningen en gebouwen

05-04-2019 In 2018 is de NTA 8055 voor internet in woningen en gebouwen gepubliceerd. Met deze NTA is een belangrijke stap gezet in kwaliteitsverbetering voor internet en wifi in én om de woning. Deze Nederlandse Technische Afspraak (NTA) is gemaakt om voorbereid te zijn op de snelle ontwikkelingen op het gebied van leef- en werkcomfort, veiligheid, zorg, energie en entertainment.

Internet speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Het aantal apparaten in een gezin die in verbinding staat met het internet groeit snel, net als het aantal diensten, die gekoppeld zijn met het internet. Denk daarbij aan brand- en inbraakalarmen en het toenemende gebruik van streaming diensten voor tv, video en muziek zoals Netflix en Spotify. Een goede internetverbinding is hierbij belangrijk. NTA 8055 kan hierbij helpen.

Maar ook de zorgsector zal in de toekomst steeds meer een beroep doen op een goede internetverbinding thuis. Voor patiënten waar thuis zorg verleend wordt, is het thuis monitoren van patiënten door artsen en het op afstand bieden van zorg steeds meer gebruikelijk aan het worden. Een goede internetverbinding is hierbij cruciaal.

NTA 8055 kan worden gezien als een opleverprotocol dat is ontwikkeld voor het ontwerpen, aanleggen én onderhoud van de infrastructuur (internetinstallatie en netwerk- en telecommunicatieapparatuur).

Voor de telecom- en installatiebranche is NTA 8055 een grote ontwikkeling. De toepassing van de NTA is niet alleen beperkt tot woningen. Het kan als basis gebruikt worden met enkele aanvullingen voor de werkruimten in kantoren en bedrijfsgebouwen, afhankelijk van bouwvormen, omgevingen en bestemmingen.

Bijeenkomst

Op 15 mei is er een bijeenkomst waar de toepassing, het nut en de noodzaak en het belang van goed internet in woningen centraal staat. Vanuit NEN wordt het proces van de NTA uitgelegd en de waarde van de ontwikkeling van NTA naar norm. Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie

Voor informatie over NTA 8055 of over het normalisatieproces: Vlora Rexhepi-van der Pol, consultant KID of e-mail kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken