NPR 5313 - Richtlijn voor datacenters: Bouwkundige voorzieningen

17-11-2014 Het tijdschrift IT Infra besteedt aandacht aan de Nederlandse praktijkrichtlijn ‘NPR 5313 Computerruimten en datacenters’. Wat werd er bijvoorbeeld in het kader van Bouwkundige voorzieningen besproken?

In IT Infra nummer 5 van 2014 verscheen een interview met Bas van Asten van Remtech Nederland over het hoofdstuk ‘Bouwkundige voorzieningen’ van de NPR 5313. Van Asten vertelt hierin over de belangrijkste aspecten op dit gebied. Hierbij enige citaten uit het interview:Kritieke vierkante meters

“In Nederland bouwen we volgens het bouwbesluit. Dat zijn eisen waar je minimaal aan moet voldoen, en daarin wordt helemaal geen rekening gehouden met de aanwezigheid van computerapparatuur. Ik ben aan bedrijven aan het uitleggen dat die vierkante meters kritiek zijn. Voor veel bedrijven geldt dat wanneer dat daar uitvalt, ze er als bedrijf niet meer zijn. Soms staat er om een investering van een miljoen of meer, een wandje van een tientje per vierkante meter. Ik kon het niet aanzien dat mensen maar wat doen, en dat ze gewoon niet weten hoe het ook kan. Om die reden vond ik het belangrijk om aan de praktijkrichtlijn mee te werken.”

Checklist

“Ook dit bouwkundig deel van de NPR is een checklist geworden, die je af moet lopen wanneer je betrokken bent bij de bouw van een datacenter of een computerruimte. Zo van ‘ik heb hier een ruimte, wat zijn nou de risico’s’, en dan kun je met de bouwkundige voorzieningen die risico’s beheerbaar maken.”

Lees meer in het complete interview.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom.

(015) 2 690 126

ton.vanbergeijk@nen.nl

NPR 5313

NPR 5313 bestellen

Ook interessant voor u