Nederlands Technische Afspraak voor Xperience Level Agreement beschikbaar

28-05-2020 NEN publiceert vandaag de eerste Nederlands Technische Afspraak (NTA) over Xperience Level Agreement. NTA 8038 beschrijft de eisen voor de 'Xperience Level Agreement' (XLA)-methode voor ICT bij organisaties. NTA 8038 is vrij beschikbaar.

NTA 8038 (voluit ‘Xperience Level Agreement (XLA*) - Minimale eisen voor het gebruik en implementatie van de XLA-methode’) is bedoeld voor organisaties die beter willen samenwerken met hun ICT-afdeling en/ of hun ICT-leverancier. Bij de XLA-methode staat de klantbeleving centraal. De XLA-methode kijkt verder dan de SLA's (Service Level Agreements): klantbeleving en zakelijke impact krijgen voorrang boven de technische prestaties. Het bedrijfssucces hangt tenslotte ook af van de manier waarop ICT door de rest van de organisatie wordt ingezet.

Betrokken partijen ontwikkeling NTA 8038

NTA 8038 is door Giarte, Axians, KPN en NEN ontwikkeld. De NTA is interessant voor zowel partijen die ICT uitbesteden als voor ICT-leveranciers die hun dienstverlening beter willen afstemmen op de klant.

In één uur bijgepraat

Op 11 juni 2020 organiseert NEN samen met Giarte, Axians en KPN een webinar ‘NTA voor XLA: de klantbeleving centraal bij ICT’. Tijdens dit online event wordt u in één uur bijgepraat over NTA 8038 en de XLA-methode. Aanmelden kan via de website van NEN Evenementen.

Meer informatie

NTA 8038 is beschikbaar via NEN Connect. U dient zich wel te registreren. Dat normen vrij beschikbaar zijn, betekent niet dat de normen vrij zijn van het auteursrecht. Om die reden moet u zich registeren.

Een prettige bijkomstigheid is dat u tevens gebruik kunt maken van vele functionaliteiten. Zo kunt u onder andere via 'Recent gewijzigd' op de hoogte worden gehouden of een norm is gecorrigeerd (C1), gewijzigd (A1) of dat er een nieuwe editie is uitgekomen. Zo blijft u altijd up-to-date.

Meer informatie over NTA 8038: www.nen.nl/xla. Of neem contact op met Inge Piek, e-mail kid@nen.nl.

*XLA is de geregistreerde merknaam van een product dat geleverd wordt door betrokken partij Giarte. Deze informatie houdt geen bekrachtiging door NEN in. Gelijkwaardige diensten mogen worden gebruikt als ze aantoonbaar tot dezelfde resultaten kunnen leiden.

Norm

NTA 8038:2020 nl

Xperience Level Agreement (XLA) - Minimale eisen voor het gebruik en implementatie van de XLA-method...

Bij Xperience Level Agreement (XLA) staat de gebruikersbeleving bij IT-projecten centraal. XLA draait om het vinden van het grotere doel en dat doel verankeren in de interne en externe organisatie. Hierbij wordt uitgegaan van hoe mensen dit zien en e...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken