Nederlandse datacentermarkt groeit snel

16-03-2016 Het aantal datacenters in Nederland blijft groeien. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van het Brits-Amerikaanse vastgoedadviesbureau CBRE waarin de vier grootste datacentermarkten in Europa werden onderzocht.

Voor het onderzoek zijn de datacenters in de regio’s Londen, Amsterdam, Frankfurt en Parijs onderzocht. In de eerste drie plaatsen groeide de datacentermarkt in 2015 stabiel. De datacentermarkt in Parijs blijkt uit het rapport vrijwel stil te staan. De regio Amsterdam heeft van de grootste markten in Europa de grootste stijging in capaciteit in zowel absolute termen als procentueel.

Volgens Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association, bewijst het rapport dat datacenters een steeds belangrijker onderdeel zijn van de Nederlandse digitale economie. Het is dan als het aan Grove ligt, slechts een kwestie van tijd voordat de Nederlandse datacenters eenzelfde soort bekendheid krijgen bij het publiek als bijvoorbeeld de luchthaven Schiphol of de Haven van Rotterdam.

Aantrekkelijke datacenters

Grove: ‘We hebben ons als sector de afgelopen jaren enorm ingespannen om tot de top van de wereld door te stoten. En met succes: de Nederlandse digitale mainport, de Digital Gateway to Europe, is al jaren een van de snelste groeiers in Europa. Dat is niet alleen voor de sector zelf van belang, maar ook voor de gemiddelde Nederlander en de Nederlandse economie. Goede datacenters die aantrekkelijk zijn voor buitenlandse partijen vertalen zich in een goede digitale infrastructuur, en daar profiteert iedereen in Nederland van. Niet alleen omdat de datacenters een belangrijke rol spelen bij het realiseren van snel, betrouwbaar en veilig internet, maar ook omdat de sector aantrekkelijk is voor de Google's en Apple's van deze wereld. Dat betekent directe en indirecte werkgelegenheid en economische groei, iets waar we in Nederland nog altijd behoefte aan hebben na de crisisjaren.’

Eerder door u bekeken

Contact

Voor inhoudelijke informatie over deze normen of over het normalisatieproces: Ton van Bergeijk, consultant Kennis & Informatiediensten.

(015) 2 690 126

ton.vanbergeijk@nen.nl

Ook interessant voor u