Oktober is bij NEN de maand van de blockchain

27-09-2019 Oktober staat bij NEN in het teken van de blockchaintechnologie, ofwel Blocktober. Blockchaintechnologie is tien jaar geleden bekend geworden door middel van de bitcoin. Wat een aantal jaar geleden 100 euro waard was, is op dit moment vertienvoudigd. Op dit moment is de normcommissie bezig met het ontwikkelen van normen met betrekking tot blockchain.

Blockchain is een technologie die wordt gebruikt om gegevens vast te leggen op een decentrale manier. Een van de bekendste toepassingen van de blockchain technologie is de bitcoin. Tien jaar geleden is de bitcoin een bekend digitaal betaalmiddel geworden die impact heeft op de financiële sector. Tegenwoordig zijn er niet meer alleen ontwikkelingen van blockchain die invloed hebben op de financiële sector. Er zijn nu ook ontwikkelingen binnen andere sectoren zoals zorg, bouw en transport. Dit zorgt voor nieuwe toekomstperspectieven.

Blocktober

In Blocktober wordt er extra aandacht gegeven aan blockchain. Dit wordt gedaan door middel van verschillende content zoals artikelen, afbeeldingen en facts & figures. De content is terug te vinden op www.blocktober.nl en in de maand oktober ook op alle social media kanalen van NEN: LinkedIn, Twitter en Instagram.

Meer informatie

Voor meer informatie over blockchain kunt u contact opnemen met Tom Hoogendijk, Consultant KID: e-mail kid@nen.nl

Eerder door u bekeken