Presentatie twee nieuwe internationale normen op het gebied van IT Servicemanagement

19-05-2015 Vorig jaar is de internationale normcommissie JTC 1/SC 40 ‘IT Service Management and IT Governance’ opgericht. Dit jaar zijn er twee belangrijke documenten van deze commissie verschenen: NEN-ISO/IEC 38500 ‘Governance of IT for the organization’ en de Nederlandse vertaling van NEN-ISO/IEC 20000 1 ‘Servicemanagement – Deel 1: Servicemanagementsysteem-eisen’. NEN organiseert op maandag 15 juni een bijeenkomst waarin beide publicaties worden gepresenteerd.

NEN-ISO/IEC 38500 geeft richtlijnen, in de vorm van zes principes, aan directies en besturen voor het doeltreffend, doelmatig en acceptabel gebruik van IT en informatievoorziening in de organisatie. NEN-ISO/IEC 20000-1 beschrijft eisen voor het ontwerp, de transitie, levering en verbetering van servicemanagement. Deze norm levert waarde op voor zowel de klant als de dienstverlener.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats van 14:00 – 16:00 uur bij NEN in Delft, en is bedoeld voor degenen die geïnteresseerd zijn in de actuele ontwikkelingen rond deze normen. De voorzitter van de NEN-commissie, 381 040 ‘IT Service Management and IT Governance’ mevrouw Yvette Backer, is dagvoorzitter van de bijeenkomst.

De volgende presentaties worden gegeven:

  • NEN-ISO/IEC 38500 – Falende IT-projecten, niet alleen een zaak voor IT-managers, door mevr. Yvette Backer (ASL BiSL Foundation), NEN-commissielid, en dhr. Frank van Outvorst (The Lifecycle Company);
  • NEN-ISO/IEC 20000-1, een norm voor Servicemanagement, door dhr. Maarten Bordewijk (Bordewijk training).

Deelnemers krijgen na de bijeenkomst een hapje en drankje aangeboden door NEN.

Lid worden van de NEN-normcommissie

Voor Nederlandse partijen is het mogelijk mee te werken aan deze internationale normen via de NEN-normcommissie 381 040 IT Service Management and IT Governance.
NEN is een stichting zonder winstoogmerk. Voor het lidmaatschap van een normcommissie wordt dan ook een financiële bijdrage gevraagd van de meewerkende organisaties.

Aanmelden en meer informatie

Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Direct aanmelden.
Voor vragen over deze normcommissie of over het normalisatieproces: Jan Rietveld, consultant Kennis & Informatiediensten, telefoon (015) 2 690 376 of e-mail jan.rietveld@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie:

Voor meer informatie: Jan Rietveld, consultant Kennis & Informatiediensten.

jan.rietveld@nen.nl

(015) 2 690 376

Ook interessant voor u