Safer Internet Day: veiliger en beter internet

06-02-2018 Vorige week viel een aantal banken ten prooi aan een DDoS-aanval. Drie dagen op rij was het raak. Inzicht in bankgegevens, het overmaken van geld en andere zaken waren niet mogelijk. Dit laat zien hoe belangrijk cyber security is. Niemand wil dat persoonsgegevens openbaar worden gemaakt door een hack. Daarom is het van groot belang iedereen bewust te maken van een veiliger internet. Safer Internet Day speelt in op dit onderwerp.

Safer Internet Day is vastgesteld op 6 februari. Dit is niet om alleen de volwassenen en de organisaties alert te houden, maar vooral om extra aandacht te geven aan een veiliger en beter internet voor kinderen. Safer Internet Day is het initiatief van Insafe/INHOPE netwerk met steun van de Europese Commissie. Het thema is: ‘Create, connect and share respect: A better internet starts with you’. Niet alleen 6 februari, maar deze gehele week worden er activiteiten georganiseerd. Organisaties haken op eigen initiatief in met activiteiten door middel van workshops, bijeenkomsten, presentaties en lessen over dit onderwerp op school.

Cyber security en privacy zijn begrippen waar iedereen mee te maken heeft en regelmatig terugkeren in het nieuws. De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat IT-beveiliging als één van de belangrijkste punten wordt gezien.
Gezien het toenemende belang van IT-beveiliging, cyber security en privacy zijn voor veel organisaties de onderwerpen en de normen waaraan wordt gewerkt belangrijk. Lid worden van de normcommissie 'Informatiebeveiliging, Cyber security en Privacy' is dan een logische stap en een goede investering.

Meer informatie

Meer informatie over de normcommissie, neem contact op met Jolien van Zetten, telefoon 015 2 690 298, e-mail kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken