Start ontwikkeling praktijkrichtlijn voor kwaliteitsborging softwareontwikkeling overheidsdomein

25-04-2017 Tijdens de kick-off meeting die vrijdag 21 april jl. plaatsvond is besloten te starten met de initiatie van een nieuw NEN-project NPR 5326 ‘Kwaliteitsborging softwareontwikkeling binnen het overheidsdomein.

Met de verregaande automatisering en digitalisering wordt software steeds belangrijker. Ook binnen de overheid. Projecten waarin software op maat wordt ontwikkeld of wordt onderhouden kampen nog vaak met vertraging, budgetoverschrijding of een eindresultaat met te lage kwaliteit. Zo concludeerde de commissie-Elias bijvoorbeeld in haar eindrapport: ‘De Rijksoverheid heeft haar ICT-projecten niet onder controle’.

Oproep voor actieve en directe betrokkenheid

Opdrachtgevers en opdrachtnemers voor het op maat maken van software zowel binnen het overheidsdomein als buiten het overheidsdomein worden uitgenodigd hun praktijkervaring uit te dragen via het ontwikkelen van deze nieuwe Nederlandse praktijkrichtlijn. Dit geldt ook voor IT-auditors en alle overige categorieën belanghebbende partijen.

Deelnemen

Actieve en directe betrokkenheid bij het samen ontwikkelen van een NPR is niet gratis en kan alleen via een lidmaatschap van de NEN-normcommissie 381 007 ‘Software and systems engineering’. De kosten voor dit lidmaatschap 2017 bedragen € 1398,00 (excl. BTW).

Meer informatie

Voor vragen over het projectplan NPR 5326, de vorm en mate van betrokkenheid bij de ontwikkeling van deze NPR, voor het maken van een afspraak voor nadere kennismaking en introductie van werkwijze en programma, of voor het aanmelden als lid van de normcommissie, kunt u contact opnemen met Ton van Bergeijk, consultant ICT, telefoon (015) 2 690 126, of e-mail kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatiie kunt u contact opnemen met Ton van Bergeijk, consultant ICT.

kid@nen.nl

(015) 2 690 126

Ook interessant voor u