Themabijeenkomst ‘Combined equipment’ en radioapparatuur (RED) richtlijn in praktijk

02-10-2019 De radioapparatuur richtlijn (Radio Equipment Directive (RED)) is sinds twee jaar in werking. De veranderingen op het toepassingsgebied van de RED richtlijn hebben gevolgen op de producten die ook aan de EMC richtlijn moeten voldoen. Vooral gecombineerde radioapparaten zijn een uitdaging. Wat is de status en wat zijn de praktijkervaringen? NEN organiseert in samenwerking met Agentschap Telecom op 6 november 2019 een themabijeenkomst. Belanghebbende zijn van harte uitgenodigd.

Uit de praktijk blijkt dat vooral gecombineerde apparaten, ook wel bekend als ‘combined equipment’, die aan de RED richtlijn moeten voldoen, veel onduidelijkheden opleveren. De term ‘combined equipment’ wordt bijvoorbeeld gebruikt voor meerdere radio’s in één radioapparatuur, combinatie van radio en IT of elektrotechnische apparatuur, RLAN in huishoudelijk apparatuur en radio gecontroleerde lichtsystemen.

‘Combined equipment’ moet net zoals multi-radioapparatuur voldoen aan artikel 3.1b (EMC) en artikel 3.2 (effectief en efficiënt gebruik van het radio spectrum).
De EMC richtlijn vereist dat apparatuur wordt ontworpen en vervaardigd om ervoor te zorgen dat eventuele elektromagnetische storingen geen invloed hebben op de werking van radio- en telecommunicatieapparatuur en dat deze geen storingen veroorzaken.

Doel van de bijeenkomst

Het doel van de bijeenkomst is tweeledig:

  • Informeren over wat de laatste stand van zaken is betreffende combined equipment;
  • Inventariseren wat de uitdagingen en problemen zijn in de praktijk.

Deze themabijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van NELO-ETSI.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in deze themabijeenkomst, meld u dan aan via NEN Evenementen. De bijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft (13.00 – 16.00).

Meer informatie

Voor meer informatie over dit werkgebied, deze normcommissie of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Vlora Rexhepi, consultant Kennis- & Informatiediensten, telefoon 015 2 690 200, of e-mail kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Vlora Rexhepi, consultant Kennis- & Informatiediensten.

kid@nen.nl

015 2 690 200

Ook interessant voor u