Uitreiking eerste exemplaar praktijkgids ‘ISO 21500 in de praktijk’

17-12-2012 Voor iedereen die werkt in projecten, hier opdracht voor geeft, of de resultaten ervan gebruikt is nu een handige praktijkgids beschikbaar. Op donderdag 29 november ontvingen zowel Cees Pijs (voorzitter PMI Netherlands Chapter) als Joop Schefferlie (voorzitter IPMA) het eerste exemplaar van de praktijkgids ‘ISO 21500 in de praktijk’ uit handen van Piet-Hein Daverveldt, directeur NEN.

De praktijkgids ‘ISO 21500 in de praktijk’ verduidelijkt de internationale norm voor projectmanagement en maakt deze voor elk type organisatie inzichtelijk. De gids beschrijft het wat, waarom en hoe van ISO 21500 en is geschikt voor elk type organisatie. Zowel voor profit als non-profitorganisaties en voor elk type project, ongeacht complexiteit, omvang of duur.

ISO 21500 vertaalt in het Nederlands

De norm ISO 21500 beschrijft helder en overzichtelijk de basisprincipes en definities van projectmanagement. Doordat iedereen dezelfde taal spreekt, worden misverstanden voorkomen en zijn verwachtingen beter te managen. Deze internationale norm is nu ook beschikbaar in het Nederlands.

Informatie gebundeld

Projecten zijn de meest gebruikte organisatievorm om veranderingen in, voor of tussen organisaties te organiseren. Projecten zijn niet beperkt tot een specifieke branche of een specifiek domein. Ruim dertig landen hebben meegewerkt aan deze internationale standaard voor projectmanagement. Hij is geschikt voor het overbruggen van verschillen en het versterken van overeenkomsten in de wijze waarop diverse partijen binnen verandertrajecten projectmatig moeten of willen werken.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de norm ISO 21500 of over het normalisatieproces: Maarten Peelen, Consultant KID, telefoon (015) 2 690 378 of e-mail kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken