Veel animo voor Conferentie Cybersecurity

24-02-2020 Op 3 februari vond de conferentie ‘Standardization and Cybersecurity Act Conference’ in Brussel plaats. Deze conferentie werd georganiseerd door ENISA samen met CEN, CENELEC en ETSI. Meer dan vierhonderd experts uit Europa waren aanwezig op het evenement.

ENISA is het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging. Dit agentschap heeft als doel de maatschappij te beschermen tegen misbruik van communicatienetwerken.

Conferentie

Op de conferentie spraken verschillende cyber security experts in verschillende panels over het belang van minimale veiligheidseisen en certificering vanuit het oogpunt van de Europese Cybersecurity Act (CSA). Het werd duidelijk dat samenwerken de oplossing is tot dit vraagstuk. NEN wil hieraan bijdragen door op nationaal niveau alle initiatieven integraal te benaderen.

Spreker Toshikazu Okuya van het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie, liet een interessante benadering zien van cyber security in relatie met de fysieke wereld.

Security standaard

In 2019 is het eerste concept van EN 303 645, de Europese security standaard voor ‘Internet of Things’ consumentenproducten, gepubliceerd. De ‘Cyber Security for Consumer Internet of Things’ draagt bij aan de eisen die gesteld worden aan consumentenproducten die met het internet verbonden zijn.

Bekijk hier de agenda en de presentaties.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met Tom Hoogendijk of Ying Ying Lau via kid@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Cyber Security en gegevensbescherming’ houdt zich bezig met privacy, IOT product security, ISMS, Cryptography en nog veel meer. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken