Veilig stellen van persoonlijke informatie in de cloud

30-05-2016 Persoonlijke identificeerbare informatie levert nog steeds een bepaalde waarde op in het criminele circuit. Ongeacht of het nu wordt gebruikt voor identiteitsdiefstal, een geavanceerde gerichte aanval of wat anders. Cybercriminelen werken onvermoeibaar door om de systemen van organisaties binnen te dringen. Het is dan ook belangrijk dat organisaties Persoonlijke Identificeerbare Informatie (PII) in de Cloud beveiligen, zodat vertrouwelijke informatie niet op straat komt te liggen.

Persoonlijke Identificeerbare Informatie bevat vertrouwelijke informatie die alleen bedoeld is voor het gebruik waarvoor ze zijn ontleend. De in 2014 gepubliceerde norm ISO 27018 is de eerste internationale norm die zich richt op de bescherming van persoonsgegevens in cloud. De norm is een uitbreiding op de normen ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002 en beschrijft een uniforme en internationaal erkende aanpak voor het beschermen en bewaren van data in de cloud. De norm geeft cloud gebruikers vertrouwen dat hun serviceprovider vertrouwelijk met de persoonsgegevens omgaat.

Kort samengevat geeft ISO/IEC 27018 een praktische invulling voor het bevorderen van het vertrouwen in de cloud industrie. Tegelijkertijd biedt het de cloud industrie richtlijnen om aan wetten en regelgeving te voldoen.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over ISO/IEC 27018 of het normalisatieproces: Jan Rietveld, Consultant Kennis Informatiediensten, telefoon (015) 2 690376 of e-mail jan.rietveld@nen.nl

Norm

NEN-ISO/IEC 27018:2014 en

De norm NEN-ISO/IEC 27018 legt algemeen erkende controledoelstellingen, instellingen en richtlijnen vast voor het implementeren van maatregelen om persoonlijke informatie te beschermen. Dit gebeurt in overeenstemming met de privacybeginselen.

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over ISO/IEC 27018 of het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Jan Rietveld.

015) 2 690 376

jan.rietveld@nen.nl

Ook interessant voor u