Veiligheidsconferentie European Security Research in Dublin

30-11-2015 Begin november vond in Dublin de veiligheidsconferentie ‘European Security Research’ plaats. Tijdens dit evenement werden onderwerpen als rampenbestrijding, crisismanagement en big data besproken in Europees verband. Diverse sprekers van onder andere de Europese Commissie, Alcatel-Lucent, Siemens, Grant Thornton, TNO en de Universiteit van Stuttgart deelden hun inzichten. NEN was trotse partner van de organisatie.

De veiligheidsconferentie was een mooie gelegenheid voor experts op het gebied van rampenbestrijding, crisismanagement, cyber security en big data alsmede voor internationale organisaties, hoger onderwijs, normalisatie- en beleidsmakers om kennis te maken met elkaar, met het Europese veiligheidsonderzoek en normontwikkeling. Het doel was om van elkaar te leren en samenwerking te stimuleren.

Programma

Tijdens de eerste dag stonden de thema’s ‘Strengthening Crisis and Emergency Management Response,’ ‘Future Crisis Management Standardisation’, ‘Cyber Security’ en ‘Big Data’ centraal. Ook vonden er parallelsessies plaats waarbij diverse organisaties presentaties gaven over onder meer privacy en werken in de "cloud," "real-time" gecoördineerde besluitvorming in crisismanagement en een Europese interoperabiliteit voor nooddiensten.

Op de tweede en derde dag lag de focus op netwerken en het uitwisselen van ideeën. Tijdens zogenaamde "world cafe" sessies wisselden deelnemers van gedachten over normontwikkeling en big data, CBRNe, Crisis Management. Tegelijkertijd vergaderden diverse onderzoeksprojecten, als CRISP, en de CEN/TC 391 ‘Societal and Citizen Security’ over onderwerpen als ‘Security in healthcare facilities’, ‘CBRNe’ en ‘Crisis management’. NEN voert het secretariaat van de CEN/TC 391 en de werkgroep CBRNe. Ook is NEN project leider van het onderzoeksproject CRISP (Evaluation and Certification for Security Schemes).

Meedoen

Wilt u onderdeel worden van het netwerk en deelnemen aan normontwikkeling? Dat kan! Voor informatie kunt u contact opnemen met Thamar Zijlstra, telefoon (015) 2 690 154 of e-mail thamar.zijlstra@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meedoen

Wilt u onderdeel worden van het netwerk en deelnemen aan normontwikkeling?

(015) 2 690 154

thamar.zijlstra@nen.nl

Ook interessant voor u