NEN-ISO/IEC 27001

02-01-2013 NEN-ISO/IEC 27001:2005 (nl) specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. De eisen in deze internationale norm zijn algemeen en bedoeld om van toepassing te zijn voor alle organisaties, ongeacht type, omvang of aard.

Als er uitsluitingen worden toegepast, is een claim van conformiteit met deze norm niet aanvaardbaar. Behalve als de uitsluitingen geen invloed hebben op het vermogen en/of de verantwoordelijkheid van de organisatie te zorgen voor informatiebeveiliging die voldoet aan de beveiligingseisen zoals die zijn vastgesteld in de risicobeoordeling en aan toepasselijke eisen uit wet- of regelgeving.

NEN Connect Informatiebeveiliging

Het NEN Connect pakket 'Informatiebeveiliging' is interessant voor iedereen binnen een organisatie die zich bezighoudt met informatiebeveiliging. U heeft altijd en overal online toegang tot de actuele normen. De normen worden automatisch geactualiseerd en u ontvangt een bericht als een norm is herzien.

Bestel NEN Connect Informatiebeveiliging

Eerder door u bekeken

Vragen over informatiebeveiliging?

Voor informatie over
ISO 27001 informatiebeveiliging of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Jolien van Zetten.

(015) 2 690 200

kid@nen.nl

Vragen over informatiebeveiliging in de zorg?

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid. Neem contact op met Kars Jansen.

(015) 2 690 261

kars.jansen@nen.nl

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden op het gebied van informatiebeveiliging en standaardisatie.
Bekijk FAQ informatiebeveiliging

Normontwikkeling