NEN-ISO/IEC 27002:2007 nl

04-01-2013 ISO-IEC 27002 'Code voor informatiebeveiliging' geeft richtlijnen en principes voor het initiëren, het implementeren, het onderhouden en het verbeteren van informatiebeveiliging binnen een organisatie. ISO-IEC 27002 kan dienen als een praktische richtlijn voor het ontwerpen van veiligheidsstandaarden binnen een organisatie en effectieve methoden voor het bereiken van deze veiligheid.

De doelstellingen die in ISO-IEC 27002 worden beschreven geven generale richtlijnen voor de algemeen aanvaarde doelen van informatiebeveiliging. De beheersdoelstellingen en beheersmaatregelen van ISO-IEC 27002 zijn bedoeld voor implementatie om te voldoen aan de eisen die in een risicobeoordeling zijn vastgesteld. Deze internationale norm kan dienen als een praktische handleiding voor het opstellen van beveiligingsnormen en doeltreffend beheer van informatiebeveiliging voor de organisatie en om te helpen vertrouwen te scheppen in relaties tussen organisaties.

NEN Connect Informatiebeveiliging

De norm NEN-ISO/IEC 27002 maakt onderdeel uit van het NEN Connect pakket 'Informatiebeveiliging'. Dit pakket is interessant voor iedereen binnen een organisatie die zich bezighoudt met informatiebeveiliging. U heeft altijd en overal online toegang tot de actuele normen. De normen worden automatisch geactualiseerd en u ontvangt een bericht als een norm is herzien.

Eerder door u bekeken

Vragen over informatiebeveiliging?

Voor informatie over
ISO 27001 informatiebeveiliging of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Jolien van Zetten.

(015) 2 690 200

kid@nen.nl

Vragen over informatiebeveiliging in de zorg?

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid. Neem contact op met Kars Jansen.

(015) 2 690 261

kars.jansen@nen.nl

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden op het gebied van informatiebeveiliging en standaardisatie.
Bekijk FAQ informatiebeveiliging

Normontwikkeling